Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

Cold Pumas - 'Persistent Malaise' (2012)

Οι Cold Pumas είναι μία post-punk μπάντα και σχηματίστηκαν στο Exeter το 2008 και από τότε μέχρι και σήμερα είχαν κυκλοφορήσει όλα και όλα τρία singles μαζί με δύο συμμετοχές- μία με τους Male Bonding και η άλλη με τους Women, Fair Ohs και Friendo. Όλα αυτά τα χρόνια, ο Dan Reeves και τα αδέρφια Oliver και Patrick Fisher επεξεργάζονταν και τελειοποιούσαν τον post-punk ήχο τους μαζί με τους Women για να μας τον παρουσιάσουν στο ντεμπούτο άλμπουμ τους, 'Persistent Malaise'.

Ο ήχος τους αν και κάπως ρετρό, είναι πλούσιος σε επαναλαμβανόμενα grooves και πότε πετυχαίνει λιγότερο ή περισσότερο να μετουσιώνει τις επιρροές του, κάνοντας τον ακροατή τους να μη μένει σε μια διαδικασία να εντοπίζει τις διαφορές με το "κλασσικό" αλλά να το απολαμβάνει πραγματικά για αυτό που είναι. Πατώντας πάνω σε ήχους από μπάντες της Γερμανίας των 70s και τη σκηνή του Manchester των 80s και 90s, οι Cold Pumas κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα έντονο, ενθουσιώδη, επίμονο αλλά καθαρά δικό τους ήχο...

Ο σχεδόν μηχανικός ρυθμός του εναρκτήριου "A Versatile Gift" μαζί με τα "Fog Cutter, "The Modernist Crown" και "Rayon Gris" με τα γενικά επαναλαμβανόμενα riffs, κρουστά και τις φωνητικές γραμμές σκιαγραφούν το προφίλ του άλμπουμ. Αυτό δεν αλλάζει ούτε στο κάπως ανιαρό "The Modernist Crown" ή το μακροσκελές "Vanishing Point" ενώ στο "Puce Moment" οι νωχελικοί τόνοι αντικαθίστανται με ήχους από surf rock κιθάρες.

Στο "Sherry Island", οι κιθάρες ακούγονται σα σειρήνες μέσα από ένα κύμα ευφορίας ενώ το "Variety Lights" είναι το μοναδικό ορχηστρικό του άλμπουμ και ακούγεται σα μια εναλλαγή εικόνων με κάποια μόνο synths προς το τέλος του. Στο "This Modernist Crown" (που δύσκολα το διακρίνεις από το "Sherry Island") ο Fisher υποβάλλει τον εαυτό του σε διάφορες δοκιμασίες συναισθηματικής παράλυσης.

Αν το άλμπουμ κάπου υστερεί είναι στο ότι κάπου είναι μονότονο ως προς το στυλ του υπό την έννοια ότι δεν υπάρχουν ένας ή δύο θανατηφόροι ρυθμοί ή riffs που θα το αποτύπωναν πιθανόν καλύτερα στη μνήμη αλλά έχει άλλες εκφάνσεις που σε κάνουν να ανακαλύψεις κάποια μέρη του μυαλού σου που πιθανόν να μη γνώριζες.

Tracklist:

1. A Versatile Gift
2. Fog Cutter
3. Sherry Island
4. Variety Lights
5. The Modernist Crown
6. Puce Moment
7. Rayon Gris
8. Vanishing Point


links:
http://fauxdiscx.bandcamp.com/album/persistent-malaise


Δεν υπάρχουν σχόλια: