Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

The Chaw - 'The Chaw' (2012)


Οι The Chaw είναι μία τετραμελής Psych Rock μπάντα από το San Francisco. Αφού ανάλωσαν αρκετό χρόνο μέσα στο 2010 γράφοντας μουσική, ξεκίνησαν επίσημα τον Ιανουάριο του 2011 όταν και παίξανε για πρώτη φορά σε ένα τοπικό bar. O ήχος τους έχει ένα δυναμικό χαρακτήρα, με σκοτεινές συγχορδίες "ποτισμένες" στην παραμόρφωση, συχνές αναφορές στα soundtracks των κλασσικών spaghetti westerns και ψυχεδελικές αποδράσεις που σε μεταφέρουν νοητά σε ένα κόσμο γεμάτο μυστήριο και ίντριγκα.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσαν την παραγωγή και ηχογράφηση του ομώνυμου τους LP (κυκλοφόρησε στις 6 Νοεμβρίου) σε μία πραγματική κατάθεση ψυχής, δημιουργίας (και όχι μόνο...), άρχισαν ήδη να απολαμβάνουν τους καρπούς αυτής της δουλειάς με το να είναι headliners σε αρκετά gigs μέσα στο San Francisco αλλά και σε όλη τη Νότια California. 

Το εναρκτήριο "Campaigning Man" μπορεί να σε ξεγελάσει ότι πρόκειται να ακούσεις κάποιο ακουστικό ισπανόφωνο άλμπουμ επηρρεασμένο από τη μεσαιωνική μουσική αλλά με το επόμενο "Everything Wrong" καταλαβαίνεις το πολύπλοκο της μουσικής τους- μία μελωδία με πολλά synthesisers και μια σκοτεινή βαθιά φωνή αλά Peter Murphy. Το τρίτο "The Whole Night Through" αλλάζει πάλι το ύφος με ένα κράμμα ψυχεδέλειας, garage rock και καλού βρώμικου rock ενώ το "The Road" έχει ένα ταξιδιάρικο ρυθμό ίσα ίσα να σε κρατάει ξύπνιο σε βραδινή οδήγηση.

Το "Rat" εκφράζει απόλυτα το σύγχρονο άνθρωπο, το "In the Valley" θα μπορούσε κάποιος να το πει ακόμη και ψαλμωδία και το "Mount Diablo" θα μπορούσε να επενδύσει μουσικά κάποια βιβλική ταινία. Στο "Changing Blues" η φωνη ειναι κάπως βαρύτονη σαν αυτή του Chris Izaak ή του Cherry Ghost ενώ, τέλος, στο "I with You" συνεχίζουν με παρόμοιες κιθάρες και φωνητικά αφήνοντας σε με την προσμονή του επόμενου τραγουδιού τους που δε θα ακούσειςποτέ.

Το μόνο σίγουρο είναι πρόκειται για ένα LP που δε χρειάζεται να το ακούσεις στο τέρμα της έντασης για να νοιώσεις τη δύναμη του και ότι θα τύχει αποδοχής από ένα μεγάλο κοινό γιατί έχει μια ένταση που λείπει από πολλές από τις σύγχρονες μπάντες. 

Tracklist:

1. Campaigning Man
2. Everything Wrong
3. The Whole Night Through
4. The Road
5. Rat
6. In the Valley
7. The Feud
8. Mount Diablo
9. Changing Blues
10. I with You

links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: