Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Agent Side Grinder - 'Hardware' (2012)



To Σουηδικό rocking electro σχήμα των Agent Side Grinder εμφανίστηκε στο μουσικό στερέωμα το 2008 με το ομώνυμο τους άλμπουμ. Η μουσική τους ήταν ένα πρωτάκουστο κράμμα industrial, post-punk, old style EBM και electro διανθισμένο με τα ιδιόμορφα μπάσα φωνητικά του τραγουδιστή τους Kristoffer Grip. Στο δεύτερο τους LP “Irish Recording Tape”, η μπάντα εξέλιξε το μουσικό της στυλ ακόμη περισσότερο με πιο προσιτά τραγούδια αλλά και πάλι industrial ήχους, υπνωτικά synths, στοιχειωμένα φωνητικά και post-punk μπάσο.

Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα LPs τους, στο τρίτο τους "Hardware" η μουσική τους έχει μια ξεκάθαρη προσέγγιση με το μπάσο και το drum machine να είναι στον άξονα της με τελικό αποτέλεσμα ένα LP που κινείται μεταξύ minimal/coldwave, post- punk και πρώιμου post-industrial αλλά και με κάποια έντονα στοιχεία pop λόγω των πολλών 80s synths.

Το άλμπουμ ανοίγει με το "Look Within", ένα εξαιρετικό δείγμα 80s minimal EBM με τα χαρακτηριστικά drums και μπάσο και την φωνή του Grip να φέρνει στο νου Dave Gahan. Τα "Sleeping Fury" και "Rip Me" έρχονται να προσθέσουν στη dark pop ευαισθησία μία ξεκάθαρη συνθετική δομή. Στο πρώτο single, "Wolf Hour", η σκοτεινή φωνή του Grip αλληλοσυμπληρώνεται με την φωνή του Σουηδού indie ήρωα Henric de la Cour σε ένα πιο pop τραγούδι που δείχνει να τους ταιριάζει τέλεια.

Το "Mag 7" είναι ένα σχεδόν trance κομμάτι με κανονικό beat και αιθέρια ηχητικά αλλά και αρκετή ψυχεδέλεια ενώ το "Pyre" σε πάει πίσω στα προηγούμενα LPs τους με παραπομπές στους Einsturzende Neubaten (με τους SKRIET, δύο Σουηδούς μουσικούς φίλους της μπάντας να παίζουν κιθάρες και κρουστά). Το "Βring It Back" είναι υπνωτικό με επαναλαμβανόμενη μουσική και στίχους και, τέλος, το "Stranger Stranger" κλείνει το άλμπουμ με ένα μπάσο αλά Peter Hook και synths αλά Kratfwerk.

Εν συντομία, το άλμπουμ αυτό σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τους ASG με λιγότερο θόρυβο αλλά πιο ώριμες και εμπνευσμένες συνθέσεις. Αν και στο επίσημο site τους αναφέρουν ότι πρόκειται για μια συνάντηση με τις παλιές αυθεντίες του είδους όπως οι Kraftwerk και Depeche Mode, οι ASG απλά προσεγγίζουν κάποιες από τις επιρροές τους χωρίς να τις αντιγράφουν.

Tracklist:

1. Look Within
2. Sleeping Fury
3. Rip Me
4. Wolf Hour
5. Mag 7
6. Pyre
7. Bring It Back
8. Stranger Stranger

links:





Δεν υπάρχουν σχόλια: