Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Monozid – 'A Splinter for the Pure' (2012)


Το 2003 τρεις άνθρωποι, οι Max (ντραμς) Ralf (κιθάρα, synth, μπάσο) Franz (φωνητικά, κιθάρα) συναντήθηκαν στα βόρειο-δυτικά της Λειψίας, στη Γερμανία και δημιούργησαν τους Monozid.
Στις 17 Δεκεμβρίου 2012 κυκλοφόρησαν το δεύτερο τους άλμπουμ " A Splinter for the Pure ". Η σκοτεινή μπάντα Monozid δεν ήταν στο επίκεντρο του mainstream, δεδομένου ότι άρχισαν το 2003, και είχαν αρκετές κυκλοφορίες (2 ΕΡs, ένα άλμπουμ και ένα split 7 "με τους Νεοϋορκέζους Bootblacks). Καθώς άρχισαν να κινούνται πιο κοντά προς τον post-punk ήχο, είχαν ακόμα μερικά shoegaze vibes που κατάφεραν να βάλουν στην καρδιά του ήχου τους. Αυτό θα μπορούσε απλώς να είναι μια συνέχεια του προηγούμενου άλμπουμ τους "Say Hello To Artificial Grey". Στη θέση της μινιμαλιστικής εμπειρίας έχουμε μια πιο πομπώδη και οπτικά ενδιαφέρουσα προοπτική. Αλλά υπάρχουν ακόμα στοιχεία του no wave, τα οποία συμπληρώνουν το συνολικό ήχο τους σε μεγάλο βαθμό. Αν και τα τραγούδια τους είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, και αυτό φαίνεται έντονα στην αρχή, από το (Glowing) Big Stars " στο πιο shoegaze "Hello Bomb", στην συνέχεια με τραγούδια όπως το " Rita, You Know We`re Doomed" και " Dead End ", βυθίζονται στο πιο εξωφρενικό post-punk ήχο της δεκαετίας του '80, με μια δόση no wave για να πλησιάσουν λίγο προς το goth rock.
Εάν είστε οπαδός του - The Birthday Party συναντούν τους The Foreign Resort - ήχου, θα απολαύσετε αυτό τον δίσκο ακόμη περισσότερο.

Tracklist

01. (Glowing) Big Stars
02. A Room For The Damned
03. Details (Moving)
04. In Shades
05. Hello Bomb
06. A Splinter For The Pure
07. The Drowning
08. Rita, You Know We`re Doomed
09. Dead End
10. The Desperate







Δεν υπάρχουν σχόλια: