Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Murmansk – 'Ruutli' (2012)



Murmansk είναι μία alternative rock μπάντα από το Eλσίνκι και αποτελούνται από τους Olli Pouttu (μπάσο), Jari Anttonen (κιθάρες), Jaakko Suni (drums) και Laura Soininen(φωνητικά, κιθάρες). Η μουσική τους αναφέρεται σαν indie rock, shoegaze, stoner, psychedelic, post-punk, krautrock ακόμα και ως pop.  

Το νέο album τους "Ruutli" είναι το τρίτο προσωπικό τους (μετά τα "Chinese Locks"του 2008 και "Eleven Eyes To Shade" του 2009) και κυκλοφόρησε αρχικά μόνο στη Σκανδιναβία και στις χώρες της Βαλτικής από την Around your neck.

Τα φωνητικά της Laura κάνουν αδιαμφισβήτητα τη διαφορά με το να προσαρμόζονται σε κάθε τραγούδι θυμίζοντας πότε Tarja Turunen (πρώην Nightwish), πότε Kim Gordon (Sonic Youth) αλλά και PJ Harvey σε κάποιες στιγμές. Έχουν ξεχωρίσει μέχρι στιγμής το single "Mercury", τα πιο indie "Married To Beetlejuice" και "A Meeting With The Oracle, τα κάπως πιο pop "Outrun" και "The Dead Adventurer" αλλά και τα πιο alt rock "Peel" και "123.4".

Αν και από το Βορρά, οι Murmansk έρχονται να μας "ζεστάνουν" με ένα άλμπουμ που ακούγεται ευχάριστα από την αρχή ως το τέλος και μας δίνει την αφορμή να τους "ψάξουμε" και στα προηγούμενα τους...

Tracklist:

1. Contradisco
2. Mercury
3. Married To Beetlejuice
4. Hungry Hippos
5. A Meeting With The Oracle
6. Outrun
7. The Dead Adventurer
8. Peel
9. 123.4
10. Night Time
11. Shake Off The Tears

links:





Δεν υπάρχουν σχόλια: