Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

The Night Marchers - 'Allez Allez' (2013)

Οι The Night Marchers είναι μια alternative rock μπάντα που σχηματίστηκε το 2007 στο San Diego της California και αποτελείται από τους John Reis – πρώην Rocket from the Crypt, Hot Snakes, The Sultans (φωνή, κιθάρες), Gar Wood (κιθάρες) και τους ελληνικής καταγωγής Tommy Kitsos (μπάσο) και Jason Kourkounis (drums). Οι Reis, Wood και Kourkounis είχαν συνυπάρξει προηγούμενα στους Hot Snakes ενώ ο Kitsos έπαιζε πριν στους CPC Gangbangs. Το ντεμπούτο άλμπουμ τους “See You in Magic” είχε κυκλοφορήσει το 2008 από τη Vagrant Records.

Το δεύτερο τους άλμπουμ “Allez Allez” έρχεται πέντε χρόνια αργότερα και παρά το κενό αυτό, ακούγεται σα να έχει ηχογραφηθεί μαζί με το ντεμπούτο τους. Έχει την ίδια σπίθα και ορμή με δύο “επιθετικές” κιθάρες με τη μόνη διαφορά ότι έχει προστεθεί φυσαρμόνικα και κάποια πνευστά σε ορισμένα από τα τραγούδια του που κάνουν τον ήχο τους κάπως πιο ήπιο και προσιτό.

Μουσικά, το “Allez Allez” έχει μεγαλύτερη γκάμα ακουσμάτων από τα προγούμενα μουσικά projects του Reis. Το “Tropical Depression” ανοίγει δυνατά το άλμπουμ με “ωμά” κιθαριστικά riffs με το "Loud, Dumb and Mean" να ακολουθεί με μία ακόμη πιο hard-rock διάθεση. Το εν- δυνάμει hit single "All Hits" ρίχνει κάπως τους τόνους βάζοντας και κάποια στοιχεία swing στον ήχο τους ενώ το “Pain” είναι ένα ιδανικό midtempo pop τραγούδι. Προσωπική αδυναμία το εξαιρετικό “Guitars Sing" ενώ το “Big In Germany” έχει ένα ξεκάθαρο blues-rock χαρακτήρα. Στο "I Wear the Horns" επιστρέφουν στα garage rock μονοπάτια τους, στο "Roll On" μιλάνε ανοικτά για την κυβερνητική καταστολή και στο “Fisting The Fan Base” θυμίζουν το “Woman” των Wolfmother.

Το “Allez Allez” γενικά θα μπορούσε να είναι κάλλιστα μια κυκλοφορία στην περίοδο της έκρηξης του punk και indie rock στις αρχές της δεκαετίας του 80. Τελικά, οι The Night Marchers αποδεικνύονται να είναι ένα αμάλγαμα όλων των προηγούμενων projects του Reis, από τις καλές rock εποχές των Rocket from the Crypt στην ένταση των Drive Like Jehu και των Hot Snakes.

Tracklist:
  1. Tropical Depression
  2. Loud Dumb and Mean 
  3. All Hits
  4. Thar She Blows
  5. Pain
  6. Guitars Sing
  7. (Wasting Away In) Javalinaville
  8. Big in Germany
  9. I Wear the Horns
  10. Ned Lud
  11. Roll On
  12. Fisting the Fan Base
myspace:
http://www.myspace.com/thenightmarchers



Δεν υπάρχουν σχόλια: