Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Dead Sons - 'The Hollers and the Hymns' (2013)


Στις 2008 διαλύθηκε ένα πολύ καλό συγκρότημα από το Σέφιλντ της Αγγλίας, οι Milburn. Τα μέλη των Milburn, Thomas Rowley (είναι και μέλος των Reverend and the Makers), Joe Green μαζί με τον Ryan Sellars δημιούργησαν τους The Backhanded Compliments οι οποίοι μετά από κάποια demos κυκλοφόρησαν το καταπληκτικό ομώνυμο ΕΡ τους. Όλως περιέργως οι The Backhanded Compliments αποφάσισαν, μετά την προσθήκη 2 νέων μελών, να αλλάξουν το όνομά τους σε Dead Sons.
Κυκλοφορούν μια σειρά από singles, όπως τα "I Am The Lord/City Nights", "Junk Room", "Berlin", "Shotgun Woman" το 2011 και τα "Bangonfullturn", "Room 54", "Hangman" το 2012 καθώς και το Boom Booom (ΕΡ). Πολλά από αυτά περιλαμβάνονται στο ντεμπούτο τους άλμπουμ που μόλις κυκλοφόρησε με τίτλο “The Hollers and the Hymns”.
Η μουσική τους παραπέμπει σύμφωνα με τον PR τους, στους Arctic Monkeys, Queens of the Stone Age και βέβαια στους Milburn
Είμαι βέβαιος ότι θα παρατηρήσετε τις ομοιότητες που υπάρχουν με τους Arctic Monkeys και QOTSA, αλλά βλέπουμε ότι οι Dead Sons προσθέτουν έναν πιο ψυχεδελικό και βρώμικο τόνο, μια σχεδόν psychobilly ή horror punk (βλέπε ‘Ghost Train’) αίσθηση, που τους βάζει σε μια ελαφρώς διαφορετική κατηγορία, που τους κάνει να είναι λίγο τραχείς, πιο ωμοί και πιο dark από τους σύγχρονους τους.
Στην πραγματικότητα, το άλμπουμ είναι μια αρκετά βίαιη  (14 τραγουδιών 41 λεπτών) επίθεση στις αισθήσεις σας!
Ξεχωρίζουν τα "Junk Room", "Shotgun Woman" "Bangonfullturn", "Room 54", "Hangman"…

Tracklist:
01 – Ghost Train
02 – Shotgun Woman
03 – Bangonfullturn
04 – A Love As Good As Ours
05 – Hangman
06 – Temptation Pool
07 – Room 54
08 – Junk Room
09 – Quest For The Fire
10 – Stuck In The Maze
11 – The Last Man Standing At The Nine Till Noon Inn
12 – Black Hole Machines
13 – The Hollers and the Hymns
14 – Hold On

links:



Δεν υπάρχουν σχόλια: