Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Iceage - 'You're Nothing' (2013)


Οι Iceage είναι μια τετραμελής punk rock μπάντα που σχηματίστηκε το 2008 στην Κοπεγχάγη και μόλις στις αρχές του 2011 κατάφεραν να κυκλοφορήσουν στην What's Your Rupture? Records το ντεμπούτο τους άλμπουμ “New Brigade” αρχικά στη Δανία και αργότερα και στις Η.Π.Α. Το “New Brigade” έλαβε διθυραμβικές κριτικές από το μουσικό τύπο- το Pitchfork Media το βαθμολόγησε με 8.4 (!!!) αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι οι Ice Age κατάφεραν να φτιάξουν ένα εκρηκτικό punk-rock μίγμα με πινελιές goth, hardcore και post-punk.

Το νέο τους εγχείρημα ακούει στον τίτλο “You are Nothing” (αυτή την φορά στη Matador) και είναι ένα ηχητικό μανιφέστο με πιο εκλεπτυσμένους ήχους πάντα στα όρια του noise punk και post-punk. Ακούγεται πιο πρωτοποριακό από το “New Brigade” με όχι τόσο ωμό και τραχύ ήχο αλλά πιο έντονο, στοχευμένο και φορτισμένο συναισθηματικά και με φωνητικά από τον τραγουδιστή τους Elias Bender Rønnenfelt να ακροβατούν ανάμεσα στον Joe Strummer και τον Iggy Pop.

Το άλμπουμ ανοίγει δυναμικά με το “Ecstasy” με κιθάρες γεμάτες παραμόρφωση και δυσδιάκριτα κρουστά και τον Elias να τσιρίζει κυριολεκτικά στο “Pressure, pressure oh God no!”. Το “Coalition” είναι ένα τραγούδι που θέλει να σε φέρει απέναντι στις ευθύνες σου απέναντι στην κοινωνία ενώ το “Burning Hand” είναι γεμάτο εφηβική ενέργεια και κλείνει με κιθάρες που “γρατζουνάνε” τα μουσικά σου αισθητήρια. Στο “Rodfæstet” μιλάνε στη μητρική τους γλώσσα στο πιο punk τραγούδι του άλμπουμ ενώ στα περίπου 3μισι λεπτά του “Morals” ακούς για μοναδική φορά keyboards σε ένα τραγούδι με απίστευτες αυξομειώσεις στο ρυθμό του. Το “In Haze" έχει ένα σχεδόν πρωτόγονο punk ήχο όπως και τα εξαιρετικά δυναμικά αλλά σαφώς πιο new wave "Everything Drifts" και "Wounded Hearts".

Το “You're Nothing” αν και ακόμη επίσημα δεν έχει κυκλοφορήσει (θα βγει στην αγορά στις 18 Φεβρουαρίου) θα είναι από τα άλμπουμς που θα συζητηθούν σίγουρα και στο τέλος του 2013 στις μουσικές ανασκοπήσεις του έτους (ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις punk κυκλοφορίες...)


Tracklist:

1. Ecstasy
2. Coalition
3. Interlude
4. Burning Hand
5. In Haze
6. Morals
7. Everything Drifts
8. Wounded Hearts
9. It Might Hit First
10. Rodfæstet
11. Awake
12. You're Nothing



Δεν υπάρχουν σχόλια: