Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ooga Boogas - 'Ooga Boogas' (2013)


Οι Ooga Boogas είναι μία τετραμελής alternative μπάντα από τη Μελβούρνη με έντονα στοιχεία boogie, intergalactic surf αλλά και punk rock στη μουσική τους. Ανήκουν στο δυναμικό της Aarght!! Records στην οποία είχαν κυκλοφορήσει μέχρι πρότινος ένα LP (“Romance And Adventure” - 2009 και δύο 7ιντσα (“The Octopus Is Back” - 2008 και “Sentimental Stranger” - 2010).

Το ομώνυμο και δεύτερο τους LP κυκλοφόρησε στις 1 Φεβρουαρίου 2013 και πάλι από την Aarght!! Records και είναι ιδιαίτερα πολυσυλλεκτικό όσον αφορά τα ακούσματα και τις μελωδίες του. Τα πρώτα “Circle Of Trust” και “Archie & Me” έχουν έντονα shoegaze χαρακτηριστικά, το “FYI” είναι το πιο pop τραγούδι του άλμπουμ ενώ στο “Oogie Boogie II (The Hobo Hoedown)” νοιώθεις σαν το boogie να ακουμπά πάνω στα blues. 

Στο “Mind Reader” οι πινελιές blues είναι ακόμη πιο έντονες αλλά στο “It Is A Sign” έρχονται πιο κοντά στον alternative ήχο που μας έχει συνηθίσει η Αυστραλία από τη δεκαετία του 80 μέχρι τις μέρες μας. Εξαιρετικό, επίσης, και το “The Studio Of My Mind” με φοβερά πλήκτρα και μια μελωδία που σου σφηνώνεται στο μυαλό και θες να το ακούς και να το ξανακούς συνέχεια όπως και το “A Night To Remember” που πλησιάζει περισσότερο στο αμερικάνικο altrernative ock.

Συνοψίζοντας, οι Ooga Boogas μας προσφέρουν μια ακόμη ενδιαφέρουσα δισκογραφική δουλειά από τη μαγική “μουσικά” Αυστραλία που πάντα έχει ένα ξεχωριστό ήχο και μια εντελώς ιδιαίτερη ανεξάρτητη σκηνή...


Tracklist:
  1. Circle Of Trust
  2. Archie & Me
  3. FYI
  4. Oogie Boogie II (The Hobo Hoedown)
  5. Mind Reader
  6. It Is A Sign
  7. Sex In The Chillzone
  8. The Studio Of My Mind
  9. Ecstasy
  10. A Night To Remember
listen:
https://soundcloud.com/rstb/ooga-boogas-circle-of-trust

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαρίστηση του να καταλάβει το blog σας. Τα παραπάνω άρθρα είναι αρκετά εξαιρετική, και πραγματικά απολαμβάνουν την ανάγνωση blog σας και τα σημεία που έχετε εκφράσει. Μου αρέσει πολύ να εμφανιστεί ξανά σε μια τυπική βάση, μετά την πολύ περισσότερο στο πλαίσιο του θέματος. Ευχαριστίες για τη διανομή ... κρατήσει γράψιμο!