Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Samsara Blues Experiment/ This is Nowhere/ 45 Rats – 8Ball 16.02.2013





Την προηγούμενη εμφάνιση των Samsara Blues Experiment πριν από ένα χρόνο και κάτι στην πόλη μας δυστυχώς την είχα χάσει αλλά από καλούς φίλους (και όχι μόνο...) που είχαν την τύχη να τους δουν είχα ακούσει τις καλύτερες εντυπώσεις για τη ανερχόμενη βερολινέζικη heavy psych μπάντα. Επόμενο ήταν, μόλις ενημερώθηκα εδώ και καιρό για το ότι θα μας επισκεφτούν και πάλι συναυλιακά και έχοντας στο μεταξύ ακούσει κυρίως το εξαιρετικό “Revelation and Mystery” αλλά και τις άλλες τους δουλειές, να μην απουσιάσω από την φετινή τους συνάντηση με το κοινό της πόλης.

Τη συναυλία θα άνοιγαν όπως ήταν γνωστό οι 45 Rats. Για κάτι παραπάνω από μισή ώρα το τρίο από την Αθήνα παρουσίασε ένα setlist με κύριο άξονα το EP τους “First Gear”, κομμάτια από την αναμενόμενη νέα κυκλοφορία τους όπως και μία ενδιαφέρουσα διασκευή από Black Sabbath. Oρχηστρικό stoner rock με πιασάρικα riffs και σαφείς επιρροές από μπάντες όπως οι The Atomic Bitchwax και Karma to Burn αποτέλεσαν τελικά ένα ιδανικό προοίμιο για τις μπάντες που θα ακολουθούσαν.

Η ώρα είχε φτάσει 10 και κάτι και ενώ το 8ball είχε γεμίσει ασφυκτικά, ήρθε η στιγμή για τους This is Nowhere που μας εξέπληξαν με ένα διαφορετικό setlist από τις προηγούμενες εμφανίσεις τους (και τους έχουμε δει ουκ ολίγες φορές ευτυχώς...). Πολύ δεμένη μπάντα, με ένα κοινό που, στην πόλη μας τουλάχιστον, τους ακολουθεί πλέον πιστά και με ήχο γεμάτο ψυχεδέλεια και noise, garage και desert rock επιρροές, άφησαν τη σκηνή γύρω στις 11 με τον κόσμο να τους αποθεώνει κυριολεκτικά. Για μένα, προσωπικά. όπως ομολόγησα και στον τραγουδιστή τους και φίλο Μάνο (τον οποίο και ευχαριστώ και για την playlist που ευγενικά μας παραχώρησε) ήταν η πιο μεστή και ώριμη εμφάνιση τους on stage.

1.Everything
2.Peter
3.Lies
4.Perfect helpless
5.Awake=exiled
6.Burn the line
7.Two nights
8.I got a thing, you got a thing, everybody's got a thing (Funkadelic cover)

Αφού μεσολάβησε ένα διάλειμμα 20 λεπτών (ίσα ίσα να γίνει ο σχετικός ανεφοδιασμός από το bar...), η τετράδα από τo Βερολίνο είχε πάρει τη θέση της στη σκηνή με τον τραγουδιστή και κιθαρίστα τους Christian Peters να καλωσορίζει το κοινό γρατζουνώντας τις πρώτες νότες του Singata Mystic Queen δίνοντας μια πρώτη ιδέα από το ηχητικό μανιφέστο που θα ακολουθούσε. Από εκείνο το σημείο, και για δύο περίπου ώρες οι κιθάρες άρχισαν να πετάνε σπίθες ακολουθώντας το ντράμερ που άλλαζε το τέμπο διαρκώς από classic rock σε heavy psych και kraut με απίστευτα γυρίσματα και τον μπασίστα να προσθέτει τα τελευταία κομμάτια αυτού του ηχητικού παζλ με το νωχελικό αλλά πολύ δυνατό παίξιμο του.

Αν και ολιγομίλητοι ήταν πραγματικά αεικίνητοι και γεμάτοι πάθος επί της σκηνής μεταδίδοντας αυτή την ενέργεια και στο νεανικό κατά τα άλλα κοινό που επιδόθηκε σε ένα ατελείωτο headbanging πότε δυνατό και πότε πιο ράθυμο ανάλογα με την ένταση των drums και τα ξεσπάσματα των riffs. Κατάφεραν να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό και τις δυο επίσημες δισκογραφικές κυκλοφορίες (“Long Distance Trip” και “Revelation & Mystery”) αλλά και το ολοκαίνουργιο 12ιντσο τους ("Center of the Sun/Midnight Boogie/World In Sound").

Το βασικό τους setlist το ολοκλήρωσαν στις 1 και 10 για να επανέλθουν λίγα λεπτά αργότερα μετά τις έντονες παραινέσεις του κόσμου για ένα encore τριών τραγουδιών (το πρώτο από τα οποία το καλύτερο τους ορχηστρικό κατά την ταπεινή μου άποψη...) και να κατέβουν οριστικά από τη σκηνή στις 1 και 25 αποζημιώνοντας και με το παραπάνω το κοινό που είχε κλείσει σχεδόν 4 ώρες στο 8ball.

Για ακόμη μία φορά, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καλό φίλο Άκη Καλλόπουλο για το άψογο φωτογραφικό υλικό που ευγενικά μας παραχώρησε!

Αν και δυστυχώς δεν είχαμε πρόσβαση στη setlist των SBE (μιας και δεν υπήρχε απλά...), παραθέτουμε απλά τους τίτλους των τραγουδιών που καταφέραμε να συγκρατήσουμε μέσα στο γενικό παραλήρημα...

Singata Mystic Queen
Flipside Apocalypse
Army Of Ignorance
Center Of The Sun
For The Lost Souls
Into The Black
Waiting For The Flood
Double Freedom


Δεν υπάρχουν σχόλια: