Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Duologue - 'Song & Dance' (2013)


Οι Duologue είναι ένα πενταμελές σχήμα (Toby Leeming, Tim Digby-Bell, Seb Dilleyston, Ross Stone, Toby Lee) με έδρα το Λονδίνο.
Είναι αρκετά βέβαιο ότι Duologue είχαν την έννοια της πρωτοτυπίας στο μυαλό τους όταν δημιουργούσαν το ντεμπούτο τους άλμπουμ “Song & Dance”, με διάχυτες κιθάρες, συναισθηματικά φωνητικά και μια ποικιλία από beats από διάφορες περιοχές του χορευτικού φάσματος. Το αποτέλεσμα είναι σίγουρα ένα διάλειμμα από τα κοινότυπα μουσικά πρότυπα.
Δεν υπάρχει γρήγορη και εύκολη σύγκριση για το υλικό των Duologue. Ακόμα και η ταμπέλα των επιρροών από Radiohead, The Rapture, Guillemots, Burial και Four Tet που τους έχουν κολλήσει, δεν περιγράφει το τι πραγματικά ήχο έχουν.
Συνδυάζοντας ηλεκτρονικά στοιχεία με τη ροκ μουσική είναι σίγουρα αυτό το «κάτι» των Duologue, το falsetto ουρλιαχτό του frontman Tim Digby-Bell ειδικά στα “Machine Stop” και “Cut & Run” μοιάζει εκπληκτικά στον Thom Yorke (εποχή Kid A των Radiohead ), αλλού το ροκ ρεφραίν του ‘Snap Out Of It’ μοιάζει με Muse (εποχή Black Holes & Revelations). Αυτά όμως που πρωτοξεχώρισαν είναι τα ‘Push It’ και “Zeros” που προβάλλουν καλύτερα την δεξιοτεχνία τους, με μυστηριώδες μπάσο, ρυθμικό drum - αναμιγνύοντας τα με ένα όμορφο κρεσέντο βιολιού και πιάνου.

Tracklist:
01 Machine Stop
02 Zeros
03 Cut & Run
04 Gift Horse
05 Push It
06 Underworld
07 Endless Imitation
08 Talk Shop
09 Sinner
10 Snap Out of It
11 Constant
12 Escape Artist
13 Get Out While You Can
14 Underworld (Duologue Dub Remix)
15 Push It (∆T∆Tik∆ Remix)

links:



Δεν υπάρχουν σχόλια: