Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Hungry Kids of Hungary - 'You’re A Shadow' (2013)


Οι Hungry Kids of Hungary είναι μια τετραμελής indie pop μπάντα από το Brisbane της Αυστραλίας και αποτελούνται από τους Dean McGrath (φωνητικά, κιθάρα), Kane Mazlin (φωνητικά, πλήκτρα), Ben Dalton (μπάσο) και Ryan Strathie (drums). Σχηματίστηκαν στα μέσα του 2007 και εμφανίζονται σαν το πνευματικό παιδί του drummer Ryan Strathie που είχε παίξει πριν σε διάφορες μπάντες με τους Kane Mazlin και τον παιδικό του φίλο Ben Dalton. Στα μέσα του 2008, κυκλοφόρησαν το ομώνυμο EP από το τοπικό label The Zoo και άρχισαν να εμφανίζονται σε τοπικές σκηνές για να ακολουθήσει το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Escapades” το 2010.
Το “You’re a Shadow” είναι το δεύτερο τους άλμπουμ και ακούγεται πιο ακραίο από το προγενέστερο του “Escapades” με τους Hungry Kids να έχουν ωριμάσει ηχητικά και να έχουν βρει τη μουσική τους ταυτότητα. Οι κιθάρες και οι μελωδικές και γλυκές μελωδίες με επαναλαμβανόμενους στίχους χαρακτηρίζουν το άλμπουμ, του οποίου την παραγωγή υπογράφει ο Wayne Connolly, που έχει δουλέψει μεταξύ άλλων με τους The Grates και το Neil Finn.
Το άλμπουμ ανοίγει με το “What in the World”, ένα κάπως αφελές pop τραγούδι με τα keyboards να κλέβουν την παράσταση ενώ το “When Yesterday’s Gone’ διαφέρει από το υπόλοιπο άλμπουμ – είναι πιο ψυχεδελικό και χαρακτηρίζεται από τις επιρροές του από τα 60s αλλά και τη μελαγχολική φωνή του Dean McGrath. Στο ‘Do or Die’ τζαμάρουν πιο πολύ από ποτέ αλλά στο ‘Twin Cities’ μας παρουσιάζουν τη surf rock/pop πλευρά τους με ένα απόλυτα χορευτικό και upbeat τραγούδι.
Το ‘Sharp Shooter’ ήταν και το single που προηγήθηκε της κυκλοφορίας (κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο) και το “Someone Else’s Fool” αναδεικνύει τα εξαιρετικά φωνητικά των Dean McGrath και Kane Mazlin. Στο “Memo”, η κιθαριστική εισαγωγή είναι επιβλητική ενώ το “Littler and Sand” είναι ένα φοβερά ενεργητικό τραγούδι με εκπληκτική αρμονία στη μουσική του θυμίζοντας έντονα τους Beach Boys.
Συνοψίζοντας, το “You're A Shadow” είναι ίσως το πρώτο must-listen άλμπουμ από την Αυστραλία για το 2013 μιας και έχει μία indie μαγεία αλλά και ένα δυναμισμό που το καθιστούν πραγματικά μοναδικό στην ακρόαση του...

Tracklist:

1. What in the World
2. Sharp Shooter
3. Someone Else's Fool
4. When Yesterday's Gone
5. Wasting Away
6. Colours
7. Memo
8. Twin Cities
9. Litter and Sand
10. Do or Die
11. San Simeon

Bonus tracks:

12. Young Wheels
13. Grizzly Gulch
14. Hang Up
15. Blue Dunes

myspace:

Δεν υπάρχουν σχόλια: