Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Pamela Hute - 'Bandit' (2013)


Η Pamela Hute είναι μία Γαλλίδα pop/indie rock τραγουδοποιός που αγάπησε τη rock από την ηλικία των 12 όταν και αγόρασε την πρώτη της κιθάρα. Ακολούθησαν στα 15 της, η βραχύχρονη εμπλοκή της στο rock trio των “Mashed Potatoes” και οι πρώτες συναυλίες της στα Gibus και New Morning. Στο μεταξύ, η Pamela είχε συνθέσει πάνω από 30 τραγούδια σε μια προσπάθεια να βρει τη μουσική της ταυτότητα και το δικό της ήχο.
Μετά το ντεμπούτο άλμπουμ της “Turtle Tales From Overseas” του 2009, υπήρξαν απίστευτα πολλά εμπόδια για την κυκλοφορία του δεύτερου “Bandit” για όλη την μπάντα που απαρτίζουν επίσης οι Igor Bolender (synths) και Ernest Lo (drums). Ενδεικτικά, να αναφέρουμε ότι το “Bandit” ηχογραφήθηκε δύο φορές, μιξαρίστηκε άλλες τρεις και αρχικά κυκλοφόρησε (μερικά τραγούδια μόνο...) σε EP την περασμένη άνοιξη. Το εξώφυλλο του άλμπουμ υπογράφει ο Νεοϋορκέζος John Agnello (έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με ονόματα όπως οι The Kills, Sonic Youth και Patti Smith) που γνωρίστηκε με την Hute μέσω του Steve Fallone (TV on the Radio, Holly Miranda) και αμέσως ερωτεύτηκε αυτή και τη μουσική της.
Το “Bandit” είναι γενικά ένας ύμνος στον έρωτα. Είναι λιγότερο σκοτεινό από το προγενέστερό του “Turtle Tales From Overseas” αλλά το τρίπτυχο synth-drum-κιθάρες μαζί με τα δυναμικά φωνητικά και τους εμπνευσμένους στίχους της Pamela Hute είναι το μυστικό της επιτυχίας του και της αναγνώρισης που έχει γνωρίσει ήδη. Γενικά, το κάθε όργανο έχει το δικό του χώρο να κινηθεί και να εκφραστεί, σε τέλεια αρμονία μεταξύ τους χωρίς υπερβολικά κιθαριστικά solos και υπερφίαλες μελωδίες.
Στο “Bandit” θα βρεις τραγούδια γεμάτα ενέργεια και δυνατά φωνητικά και drums όπως τα “The Radio”, “Mastodon”, “Vectorial Boy” ή “Lovely” και άλλα με νωχελικές κιθάρες όπως το “Nothing Shines Like The Moon”. Τα “Mad Words” και “Game Plan” εκφράζουν το συναισθηματισμό κομμάτι του άλμπουμ (με τους στίχους του δεύτερου “You try / ‘Cause you have no game plan” να δίνει μια αισιόδοξη οπτική γωνία για τη ζωή) ενώ σε στίχους όπως οι “Listening to you / Makes me feel lonely” η Pamela μας βγάζει τη “μίζερη” πλευρά της.

Tracklist:

1. Just like this
2. Mastodon
3. The radio
4. Running away
5. Mad words
6. Game plan
7. From time to time
8. Vectorial boy
9. Lovely
10. Mental
11. Nothing shines like the moon

Official Site:



Δεν υπάρχουν σχόλια: