Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Thee Oh Sees - 'Floating Coffin' (2013)


Οι Thee Oh Sees είναι μία μπάντα από το San Francisco της California και ξεκίνησαν σαν ένα μουσικό εγχείρημα του John Dwyer (Coachwhips, Pink and Brown, Landed, Yikes, Burmese, The Hospitals) με σκοπό να κυκλοφορήσει τις ορχηστρικές και αρκετά πειραματικές συνθέσεις του και με την πάροδο του χρόνου μεταμορφώθηκαν σε μια πλήρη μπάντα με κύρια χαρακτηριστικά τα εξαιρετικά τους άλμπουμς και τις γεμάτες ενέργεια ζωντανές εμφανίσεις. Στην πορεία, άλλαξαν αρκετά ονόματα, μεταξύ των οποίων τα Orinoka Crash Suite, OCS, Orange County Sound και The Ohsees.
Το “Floating Coffin” είναι το έβδομο άλμπουμ τους και όπως ανακοινώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου από τους ίδιους θα κυκλοφορήσει στις 16 Απριλίου από την εταιρία του Dwyer, τη Castle Face Records εν αντιθέσει με όλα τα προηγούμενά τους που είχαν κυκλοφορήσει από την In The Red Records.
Από τις 8 Φεβρουαρίου, ήδη, κυκλοφόρησαν το "Minotaur" για streaming και free download σε διάφορα μουσικά websites για να ακολουθήσει το δεύτερο τραγούδι, "Toe Cutter-Thumb Buster" για ακρόαση και download. Αυτά τα δύο τραγούδια μαζί με το "Tunnel Time", τα είχαν συμπεριλάβει στη setlist των συναυλιών τους πριν καν ακόμα να ανακοινώσουν και να κυκλοφορήσουν το “Putrifiers II”. Ο John Dwyer περιγράφει σε γενικές γραμμές το άλμπουμ σαν πιο “βαρύ” και “σκοτεινό” από τα προηγούμενα με τα τραγούδια του να ακούγονται σα να “ξεπροβάλλουν από τα συντρίμμια ενός κατεστραμμένου κόσμου".

Τracklist:

Come From the Mountain
Toe Cutter – Thumb Buster
Floating Coffin
No Spell
Strawberries 1 + 2
Maze Fancier
Night Crawler
Sweet Helicopter
Tunnel Time
Minotaur

Official Site:


Δεν υπάρχουν σχόλια: