Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Woodkid – 'The Golden Age' (2013)


Woodkid ονομάζεται το μουσικό project του Γάλλου music video σκηνοθέτη, σχεδιαστή αλλά και μουσικού Yoann Lemoine και μέχρι πρότινος είχε κυκλοφορήσει τα singles “Iron”, “Run Boy Run” και “I Love You“. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ως παραγωγός των video clips με τις Lana del Rey και Rihanna αλλά υποψήφιος για βραβείο Grammy ήταν με το δικό “Run Boy Run”.
Γενικά, τη μουσική του δεν μπορείς να την πεις μουσική για trailers, αλλά πιο πολύ κινηματογραφική και ταυτόχρονα επική που θυμίζει λίγο Globus και Les Friction – ίσως για το λόγο αυτό και το “Iron” επιλέχτηκε στο διαφημιστικό trailer για το διάσημο video game, “Assassin’s Creed: Revelations” του 2011. Με τον τρόπο αυτό, οι Woodkid έγιναν αμέσως γνωστοί ως όνομα μέσω του διαδικτύου.
Το “The Golden Age” είναι το πολυαναμένομενο ντεμπούτο άλμπουμ του και κυκλοφόρησε στις 18 Μαρτίου από την Universal Music Group. Σε όλο το άλμπουμ, η κρίση της εφηβείας και οι προεκτάσεις της μαζί με τις νίκες και τις απώλειες της εκδηλώνονται σε ένα σκοτεινό αλλά παραμυθένιο μεταφορικά περιβάλλον. Η κάπως στενάχωρη αλλά ιδιαίτερα προικισμένη φωνή του Lemoine στέκεται επάξια και υποστηρίζει την πανδαισία της μεγαλειώδους ορχηστρικής του pop με τα εκπληκτικά έγχορδα και τα στομφώδη κρουστά. Τα τραγούδια έχουν ένα απίστευτο βάθος με τις αποχρώσεις του βιολιού και του πιάνου αλλά και όλων των κλασσικών οργάνων να αντανακλούν την φύση της μουσικής τους – απλές pop μελωδίες με κορυφώσεις σε κάθε ρεφρέν.
Το “Run Boy Run” είναι το τραγούδι που ξεχωρίζει αναμφίβολα και το “Conquest Of Spaces” έχει μια απίστευτη ισορροπία ανάμεσα σε μια μακάβρια pop μελωδία και τα arpeggios του Bliss των Muse. Το “Iron” και το “I love you”, επίσης, έχουν μία αδιαμφισβήτητη ποιότητα αλλά και όλα τα τραγούδια του άλμπουμ κρατάνε ψηλά τον πήχυ χωρίς να τα ανταγωνίζονται αλλά αντιθέτως, είναι με τέτοιο τρόπο χωροθετημένα που το ένα μάλλον συμπληρώνει το επόμενο.
Καταλήγοντας, το The Golden Age' πραγματικά τείνει να αποδειχτεί “χρυσό” - ίσως βέβαια ασημένιο προς το παρόν αλλά με απίστευτη δυναμική για το μέλλον. Τα τραγούδια του έχουν ένα εκπληκτικό συνδυασμό συναισθηματικής έντασης και στοχευμένης σύνθεσης, που οι Woodkid το επιτυγχάνουν σε απίστευτο βαθμό.

Track List:

1. The Golden Age
2. Run Boy Run
3. The Great Escape
4. Boat Song
5. I Love You
6. The Shore
7. Ghost Lights
8. Shadows
9. Stabat Mater
10. Conquest Of Spaces
11. Falling
12. Where I Live
13. Iron
14. The Other Side


links:





Δεν υπάρχουν σχόλια: