Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Marnie Stern - 'The Chronicles of Marnia' (2013)


Η Marnie Stern από την Νέα Υόρκη, είναι από τις περιπτώσεις, που κάποιες εποχές δύσκολες για το ροκ εμφανίζονται από το πουθενά, κυκλοφορούν δυο δίσκους και ύστερα απασχολούν διαδικτυακό τύπο και blogs, φέρνοντας τα πάνω κάτω. Κυκλοφορεί στην αξιοσέβαστη Kill All Stars records, και είναι πραγματικά σπουδαία.
Η μουσική της είναι λιτή αλλά ορμητική, πύρινη, φρέσκια και ευχάριστη. Φτιαγμένη μόνο με ηλεκτρική κιθάρα, ντραμς και μερικά overdubs για γαρνίρισμα.
H Marnie Stern είναι απλά απολαυστική στον τρόπο που παίζει κιθάρα και τραγουδά. Όλοι οι προηγούμενοι δίσκοι της, είναι μια συναρπαστική ηχητική περιπέτεια από αυτές που ακούς σαν να μην υπάρχει αύριο. Στην κυριολεξία σε κρατά από τα αυτιά και δε θέλεις να σε αφήσει, μέχρι να τελειώσει και το τελευταίο κομμάτι. Και στην τελευταία της δουλειά με τίτλο 'The Chronicles of Marnia' απλώνεται στην καθολικότητά του και σε κάθε δυνατή εκνευριστική ηχητική συχνότητά του, το αιώνιο και μοναδικό reef-ποδοβολητό, που μαρκάρει τη μουσική των AC/DC εδώ και αιώνες..., χωρίς όμως να ακολουθείται ποτέ από επικό ρεφρέν και χωρίς ασφαλώς να συνοδεύεται από πολεμικά κρουστά. Μία Kim Deal σε μπόλικο speed είναι όταν βρίσκει μπροστά της το μικρόφωνο.
Μένει μόνο να δούμε αν θα εξελιχτεί σαν την PJ Harvey η θα περάσει σαν κομήτης.

Tracklist:
01 – Year of the Glad
02 – You Don’t Turn Down
03 – Noonan
04 – Nothing is Easy
05 – Immortals
06 – The Chronicles of Marnia
07 – Still Moving
08 – East Side Glory
09 – Proof of Life
10 – Hell Yes
11 – Winktester (Year Of The Glad)
12 – Marnie Five5 (You Don’t Turn Down)
13 – Modernnonan (Noonan)
14 – Luckyytwentynine (Nothing is Easy)
15 – the-chronicles-of-marnia-3 (The Chronicles Of Marnia)
Bonus Tracks:
01 – Plainnn
02 – Bullshitbattle-10-06
03 – Pocketmesin3
04 – Dumberdown




Δεν υπάρχουν σχόλια: