Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

No Joy - 'Wait To Pleasure' (2013)


Οι No Joy είναι μία doomy shoegaze μπάντα που σχηματίστηκε το Νοέμβριο του 2009, όταν η Jasmine White-Glutz (κιθάρα/ φωνητικά) ζούσε στο Los Angeles και η Laura Lloyd (κιθάρα/ φωνητικά) στο Montreal αλλά έγραφαν μαζί τραγούδια έστω από απόσταση μέχρι να μετακινηθούν οριστικά στο Montreal και αρχίσουν να παίζουν και μαζί σε διάφορες σκηνές. Μία από τις πρώτες τους συναυλίες ήταν με τους Best Coast αλλά λόγω του μουσικού τους στυλ παίξανε μαζί και με τους Wavves, Harvey Milk και Besnard Lakes.
Στο μεταξύ, υπέγραψαν με την εταιρία των Best Coast “Mexican Summer” και κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους 7ιντσο με παραγωγό τον Graham Van Pelt το 2010. Μεγάλωσαν σαν μπάντα με την προσθήκη άλλων δύο μελών και με παραγωγό το Sune Rose-Wagner (Raveonettes) προχώρησαν στο ντεμπούτο άλμπουμ τους “Ghost Blonde” μόλις το Νοέμβριο του 2010.
Το “Wait To Pleasure” ηχογραφήθηκε από τους No Joy στα Gary’s Electric στούντιος για δύο εβδομάδες με παραγωγό τον Jorge Elbrecht (Violens, Lansing-Dreiden). Με την προσθήκη πιάνο, keyboards και drum programming, έχουν καταφέρει να δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στον ήχο τους μέσα από τα 11 υπέροχα τραγούδια του άλμπουμ. Οι Jasamine White-Gluz, Laura Lloyd και Garland Hastings καταρρίπτουν τα όρια μεταξύ νοσταλγίας και μοντέρνου, χάους και απόλυτου ελέγχου, σε ένα ιδανικά πλασμένο κόσμο. Παρόλα αυτά, οι επιρροές από μπάντες όπως οι Ride, Lush, Jesus & Mary Chain αλλά και οι My Bloody Valentine είναι αδιαμφισβήτητες.
Το γεμάτο παραμόρφωση μπάσο και τα drums του εναρκτήριου “E” με τα γεμάτα μελωδία φωνητικά του χτίζει μια ένταση στο άλμπουμ που τη συντηρούν και ενισχύουν το στοχαστικό “Slug Night” αλλά και το πιο εύθραυστο “Lunar Phobia. Όλα τα τραγούδια γενικά προσεγγίζουν σε απίστευτο βαθμό τις εμπνεύσεις τους, αλλά θα ακούγονταν μονότονα αν οι συνθέσεις δεν ήταν τόσο δυνατές. Γενικά σε όλο το άλμπουμ, η παραγωγή είναι άρτια και βοηθά να αναδειχτούν ακόμη περισσότερο τα τραγούδια του και στο σύνολο του θα μπορούσες να το πεις διφορούμενο αλλά απόλυτα στοχευμένο ακροβατώντας ανάμεσα στη shoegaze, τη goth-pop electro (“Blue Neck Riviera”) και την indie pop (“Pleasure”).
H επιτυχία των No Joy με το “Wait to Pleasure” είναι ότι χρησιμοποιούν απροκάλυπτα τις μουσικές τους επιρροές χωρίς όμως να “γαντζώνονται” πάνω τους. Μαζί με άλλες μπάντες όπως οι DIIV, Fear of Men και Echo Lake, οι No Joy καταφέρνουν να εκμοντερνίζουν το νοσταλγικό τους στυλ μπολιάζοντας το με νέες φρέσκες μουσικές ιδέες.

Tracklist:

01. E ( 5:19)
02. Hare Tarot Lies ( 3:26)
03. Prodigy ( 2:36)
04. Slug Night ( 3:39)
05. Blue Neck Riviera ( 4:22)
06. Lizard Kids ( 2:21)
07. Lunar Phobia ( 3:51)
08. Wrack Attack ( 2:56)
09. Ignored Pets ( 2:43)
10. Pleasure ( 2:05)
11. Uhy Yuoi Yoi ( 2:44)

Official site:




Δεν υπάρχουν σχόλια: