Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Wavves - 'Afraid Of Heights' (2013)


Οι Wavves είναι μία surf rock/pop punk μπάντα με έδρα το San Diego, California Wavves και ξεκίνησαν το 2008 σαν project του Nathan Williams. Έχουν κυκλοφορήσει διάφορα 7"s όπως και κασσέτες πριν τα τρία άλμπουμς τους, Wavves (2008), Wavvves (2009) και King of the Beach (2010). Αυτή τη στιγμή αποτελούνται από τον κιθαρίστα Nathan Williams και τον drummer Ryan Ulsh.

Στο τέταρτο τους άλμπουμ “Afraid of Heights”, διαφοροποιούνται από τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους τόσο στην παραγωγή όσο και στις συνθέσεις που έχουν πιο έντονες pop-punk επιρροές και πιο “βρώμικους” στίχους (δεν μπορείς να μη μνημονεύσεις μπάντες όπως οι Weezer και Nirvana ακούγοντάς το). Ακούγεται πιο φιλόδοξο και μεγαλειώδες από κάθε προηγούμενη δουλειά τους και όχι τόσο low-fi, κάτι που οφείλεται κυρίως στον παραγωγό του John Hill (M.I.A., Santigold, Nas, Wu-Tang Clan) αλλά και στην αρτιότητα του studio ηχογράφησης.

Το άλμπουμ ανοίγει με δύο “δολοφονικά” hits: το “Sail To The Sun” με στίχους να μιλάνε για την αγάπη σαν αντίδοτο στον καθημερινό πόνο και το “Demon to Lean On” με μία ακουστική εισαγωγή που θυμίζει “Blister in the Sun” και heavy sludge ήχο αλά Nirvana. Στο τρίτο “Mystic”, φαίνεται περισσότερο από πουθενά ο πειραματισμός του άλμπουμ, με μία μπασογραμμή που κυριολεκτικά τα “σπάει” και η συνεισφορα του Hill φαίνεται ξεκάθαρα σε τραγούδια όπως τα “Lunge Forward” και “Cop”. To “Dog” παίρνει τη δυναμική του Iggy στο “I wanna be your dog” και το προσαρμόζει σε μια πιο pop αισθητική με τη χρήση του cello και οργάνου, θυμίζοντας το Unplugged των Nirvana.

To ομώνυμο “Afraid Of Heights” ξεχωρίζει για την power-pop δυναμική μελωδία του και το “Convertible Balloon” είναι σίγουρα το πιο προσωποκεντρικό τραγούδι του άλμπουμ. Το τελευταίο “I Can’t Dream” αν και με βαριά φωνητικά ακούγεται αρκετά με την ακουστική κιθάρα να σου φέρνει στο νου το “Something In The Way.”

Το “Afraid of Heights” είναι πραγματικά ένα αντιφατικό άλμπουμ με τα τραγούδια να υμνούν την αγάπη αλλά από την άλλη να μιλούν για την αναπόφευκτη αποτυχία, μοναξιά και θάνατο. Ο Williams καταφέρνει να κάνει την κατάθλιψη να ακούγεται ενδιαφέρουσα με μιά παραγωγή που θυμίζει όσα ακούγονταν τις low- budget παραγωγές στα μέσα των 90s. Από την άλλη, είναι ότι ακριβώς περιμένεις από ένα άλμπουμ των Wavves, αποκαλυπτικό και γενικά ασταθές, αλλά γεμάτο υπερβολή και κέφι.

Tracklist:

01. Sail to the Sun
02. Demon to Lean On
03. Mystic
04. Lunge Forward
05. Dog
06. Afraid of Heights
07. Paranoid
08. Cop
09. Beat Me Up
10. Everyhting Is My Fault
11. That’s On Me
12. Gimme a Knife
13. I Can’t Dream
14. Hippies Is Punks (iTunes Bonus)

οfficial site: http://wavves.net/


Δεν υπάρχουν σχόλια: