Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Filthy Boy - 'Smile That Won't Go Down' (2013)


Οι Filthy Boy είναι μια τετραμελής alternative μπάντα από το Peckham του Νότιου Λονδίνου και ανήκουν στο δυναμικό της Stranger Records. Έχουν εμφανιστεί ήδη δίπλα στους Palma Violets και έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές από έγκριτα μουσικά μέσα, όπως τα NME, The Fly και TimeOut London.
Το “Smile That Won’t Go Down” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους και στο άκουσμα του σου φέρνει στο νου αυθόρμητα το αντίστοιχο ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ των Franz Ferdinand κάποια χρόνια πίσω με τα φωνητικά να θυμίζουν έντονα Alex Kapranos με πινελιές από Alex Turner, Jarvis Cocker και Morrissey. Αυτά τα σχεδόν σκοτεινά αλλά μελωδικά φωνητικά σε συνδυασμό με ωμές και μοχθηρές κιθάρες και τις αφοπλιστικά απλές τους συνθέσεις κάνουν τους Filthy Boy να φαντάζουν μια από τις μεγάλες ελπίδες για την αναβίωση της indie στο μεγάλο νησί.
Το ‘Waiting On The Doorstep’ με ένα απλό σχετικά riff και ταχύτατα drums αλλά και τα πονεμένα φωνητικά του Paraic και το ‘Biggest Fan Ever’ είναι ίσως τα πιο απαισιόδοξα τραγούδια του άλμπουμ. Το ‘Oh Dear’ αν και ξεκινά με ένα μάλλον χαλαρωτικό R&B ρυθμό, ανεβαίνει σταδιακά προς το τέλος ενώ στο αληγορικό ‘Jimmy Jammies’, οι ασαφείς και δυσοίωνοι στίχοι συμπληρώνονται με τη σχεδόν βαρύτονη φωνή αλά Morrissey. Στο ‘That Life’, οι στίχοι είναι, αντίθετα, σχεδόν αφελείς και δένουν με τη νεανική του σπιρτάδα που συνεχίστηκε και στο video clip του single ‘Naughty Corner’. Ξεχωρίζουν ακόμη ο φρενήρης ρυθμός του ‘Charm of the Dangerous Minx’ αλλά και ο folk και κάπως ψυχεδελικό τόνος του 'Mental Conditions'.

Οπως συμβαίνει με τα ντεμπούτο άλμπουμς, το 'Smile That Won't Go Down' είναι επιτυχημένο- πνευματώδες αλλά και χαριτωμένο όπως και δελεαστικό. Η λυρικότητα, η λιτότητα και η ποιότητα των συνθέσεων τους σε συνδυασμό με την εξαιρετική φωνή του Paraic είναι από μόνα τους οι αφορμές να το ακούσεις και να το ξανακούσεις.

Tracklist:

01.In The Name Of
02.Naughty Corner
03.Waiting On The Doorstep
04.Jimmy Jammies
05.Charm Of The Dangerous Minx
06.When Everyone Cheers
07.Mental Conditions
08.Spiral Eyes
09.That Life
10.Biggest Fan Ever
11.Oh Dear

links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: