Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Austra - 'Olympia' (2013)


H Katie Stelmanis από το Toronto με τους Καναδούς Austra μας είχε εντυπωσιάσει προ διετίας με το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Feel It Break”. Στη συνέχεια, η Katie Stelmanis δούλεψε σε διάφορα παράλληλα projects, συμμετέχοντας κυρίως στα φωνητικά αλλά και στην παραγωγή σε ονόματα όπως για παράδειγμα οι Herve.
Μετά από 2 χρόνια παγκόσμιας αναγνώρισης και περιοδειών με τους The xx και Grimes, οι Austra επιστρέφουν πλέον με το δεύτερο τους δισκογραφικό εγχείρημα που ακούει στο όνομα 'Olympia' και κυκλοφορεί στις 17 Ιουνίου από τη Domino παγκοσμίως και στις 18 του ίδιου μήνα μόνο για τις ΗΠΑ και τον Καναδά (από την Paper Bag). Η παραγωγή του έγινε σε συνεργασία με τον παραγωγό των Fucked Up Mike Haliechuk, με την παραγωγή στα φωνητικά από τον Damian Taylor, που ήταν και στο “Feel It Break” αλλά έχει δουλέψει και με τους Björk, the Killers και πολλούς άλλους.
Το άλμπουμ αυτό σύμφωνα και με το δελτίο τύπου αλλά και μετά από την πρώτη κιόλας ακρόαση είναι ένα εν δυνάμει χορευτικό άλμπουμ και είναι αρκετά πιο λυρικό αλλά και όχι τόσο προσωποπαγές μουσικά όπως το πρώτο τους. Οι στίχοι, που έχουν γραφεί από τη Stelmanis σε συνεργασία με τη Sari Lightman (που είναι στα φωνητικά), είναι αρκετά σκοτεινοί αλλά και στις συνθέσεις συμμετείχε όλη η μπάντα αν και η αρχική σύλληψη της μελωδίας ήταν και πάλι της Stelmanis.
Το πρώτο single 'Home' ήταν και αυτό που ήταν ο προάγγελος της κυκλοφορίας του άλμπουμ και στην ουσία μας προίδέασε για το διαφορετικό τρόπο σύνθεσης που συναντάμε σε όλα τα τραγούδια του. Ξεχωρίζουν αναμφίβολα το ατμοσφαιρικό 'What We Done?', τα pop 'Forgive Me' και 'Painful Like', το νωχελικό 'We Become' και το πιο χορευτικό 'Reconcile'. Οι Austra ωριμάζουν μουσικά και συνθετικά σε αυτό το άλμπουμ και αποδεικνύουν ότι η επιτυχία του 'Feel I break' μόνο τυχαία δεν ήταν...

Tracklist:

01 What We Done?
02 Forgive Me
03 Painful Like
04 Sleep
05 Home
06 Fire
07 I Don't Care (I'm a Man)
08 We Become
09 Reconcile
10 Annie (Oh muse, you)
11 You Changed My Life
12 Hurt Me Now

links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: