Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Big Deal – 'June Gloom' (2013)

To Αγγλο-Αμερικανικό indie δίδυμο των Alice Costelloe και Kacey Underwood, με την κοινή αγάπη για τους Dinosaur Jr και τους Sonic Youth να τους ενώνει, επιστρέφουν μετά το πρώτο τους dream pop άλμπουμ “ Lights Out”. To ‘June Gloom’ είναι σε γενικές γραμμές πιο δυναμικό και μυστηριώδες αλλά και με γλυκά και υπνωτικά ντουέτα με drums που ακούγονται σα να έχουν ηχογραφηθεί στο διάστημα. Καθ' όλη τη διάρκειά του, έχει αυξομειώσεις και ποικιλία στο ρυθμό του, άλλοτε επικό άλλοτε κιθαριστικό με ένα συνδυασμό summer pop vibe και grunge.
Το ‘Golden Light’ ανοίγει το άλμπουμ και προϊδεάζει τους ακροατές του “Lights Out”, ότι δεν έχουν αλλάξει εντελώς τον ήχο τους αλλά διατηρούν το μουσικό τους στίγμα – στην ουσία λειτουργεί σα γέφυρα ανάμεσα στο παλιό και στο νέο. Γεμάτα ρυθμό και συμμετοχή και των δύο στις κιθάρες και στα φωνητικά, τα 'Swapping Spit' και 'Teradactol' σε ξεσηκώνουν αμέσως στο άκουσμά τους ενώ στο τελευταίο 'Close Your Eyes', η εναλλαγή ευαισθησίας και ωμότητας είναι σχεδόν μοναδική. Ειδικά, το ‘Swapping Spit’ έχει ένα απίστευτο drum beat που δένει απόλυτα με τις grunge κιθάρες.
Το απροσδόκητο του ‘In Your Car’ το κάνει να αποδομείται και να ξαναχτίζεται από την αρχή με τις κιθάρες να εναλλάσονται αρμονικά με τα όμορφα synths. Το ‘Dream Machines’ είναι παρεμφερές με το ‘Golden Light’ και το πρώτο single ‘Teradactol’ ανανεώνει το πάντρεμα ανάμεσα στο alt-rock, το folk αλλά και το grunge. Το ‘Pristine’ είναι ίσως το πιο σκοτεινό τραγούδι του άλμπουμ με μελαγχολικούς στίχους, που ακούγονται άλλοτε σαν αφήγηση και άλλοτε σα μουρμουρητό.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το “June Gloom” ξεπερνά το προγενέστερό του “Lights Out”- τα riffs είναι πιο στέρεα και μεγαλειώδη και είναι ενδεικτικό του ότι οι Big Deal θέλουν να εντρυφήσουν ακόμη βαθύτερα στη μουσική που συνθέτουν. Και τα 12 τραγούδια ανοίγουν μια νέα προοπτική για την μπάντα με την αυτοπεποίθηση να συνυπάρχει με τη λυρικότητα των συνθέσεων τους.

Tracklist:

1. Golden Light
2. Swapping Spit
3. In Your Car
4. Dream Machines
5. Call And I'll Come
6. Teradactol
7. Pristine
8. Pillow
9. Catch Up
10. Little Dipper
11. PG
12. Close Your Eyes



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Sea Some people list their accommodation contractual costs as beach hotel rentals?


Here is my web site :: candida

Ανώνυμος είπε...

A favorite laundry basket is effective for gathering produce from your 100 % natural garden.
Newspapers also decompose fairly quickly, plus mix with the garden soil.


Also visit my web site - borelioza