Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Bloody Dead And Sexy – 'Bad Ambient' (2013)


Οι Bloody Dead and Sexy είναι ένα dark rock συγκρότημα από τη Γερμανία που αρχικά δημιουργήθηκε το 1997 ως ένα καθαρό death rock γκρουπ. Μετά τον θάνατο του αρχικού κιθαρίστα τους σε ένα δυσάρεστο ατύχημα, και λόγω δημιουργικών διαφορών, το line up σήμερα αποτελείται από τους Tim Schande στο μπάσο, Rosa Iahn στα φωνητικά, Bjørn Henningson στα τύμπανα, και Matias 13 στην κιθάρα. Τέταρτη κυκλοφορία είναι το “Bad Ambient”. Μετά στον απόηχο της περιοδείας τους στις Ηνωμένες Πολιτείες το άλμπουμ Bad Ambient έχει γίνει από καιρό αναμενόμενο για τους οπαδούς της μπάντας στην Ευρώπη και αλλού.
To “Bad Ambient” είναι ένα επιδέξιo album, με δυνατό drumming και πλούσια, ζωντανή κιθάρα. Τα φωνητικά, εν είδει τενόρου, του Rosa Iahn είναι επίσης δυνατά και ξεχωριστά, κάθε πτυχή του άλμπουμ σήμα κατατεθέν μιας ώριμης μπάντας με χρόνια εμπειρίας.
Σε συνδυασμό με την πλούσια οργανική προσέγγιση τους στη μουσική ροκ και στα κιθαριστικά riffs τους, ο συνολικός ήχος τους ταιριάζει υπέροχα με ονόματα, όπως οι Franz Ferdinand. Αν και στιχουργικά και θεματικά η μπάντα έχει σίγουρα περισσότερα κοινά με γκρουπ όπως οι Nine Inch Nails και οι Joy Division, το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας ήχος και ένα στυλ που είναι δύσκολο να κατηγοριοποιήσεις. Το look της μπάντας είναι παραδοσιακά gothic, σε πλήρη αντίθεση με ό, τι θα περίμενε κανείς - γενειοφόρους, μαλλιάδες Βρετανούς με στενά blue jeans και T-shirts.
Ξεχωρίζουν τα One By One, Wasting Time In Berlin, Never Street, Baby Moon και Gloom Within

Tracklist:
1. One By One
2. Never Street
3. Baby Moon
4. Gloom Within
5. Plastic Night Sky (feat. Gitane Demone)
6. Without
7. Torn Velvet Blues
8. Home Is Where My Heart May Rest
9. Something Real
10. Bring Out Your Dead
11. End Of The Night (feat. Gitane Demone)
12. Wasting Time In Berlin (feat. Kenton Holmes)
13. House Of Common People


Δεν υπάρχουν σχόλια: