Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Mood Rings - 'VPI Harmony' (2013)


Οι Mood Rings είναι μια πενταμελής indie pop μπάντα που σχηματίστηκε στην Atlanta της Georgia το 2009. Κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο EP τους “Sweater Weather Forever” από την Pink House Tapes και διαδικτυακά στο Doublephantomdigital.com το 2011. Ο ήχος τους είναι ανάλαφρος με αρκετά synths αλλά και με μια νοσταλγία για όλες τις δεκαετίες από τα 60s έως και τα 80s.
Το ντεμπούτο άλμπουμ τους “VPI Harmony” που θα κυκλοφορήσει στις 25 Ιουνίου από τη Mexican Summer, ηχογραφήθηκε και μιξαρίστηκε στο Brooklyn και πιο συγκεκριμένα στα Gary's Electric studio. Διαφέρει από τη χαλαρή και lo-fi αισθητική του EP 'Sweater Weather Forever' και αντιπροσωπεύει τον ήχο που έχουν διαμορφώσει από τις επιρροές τους και που δεν φοβούνται να τον επεκτείνουν και να τον αναμείξουν και με άλλες αγαπημένες τους μουσικές από post-punk μέχρι και μπαλάντες των '60s και κιθαριστική pop.
Η εξαιρετικά ατμοσφαρική φωνή του τραγουδιστή τους Will Fussell σε συνδυασμό με τα αιθέρια synths και τις απαλές κιθάρες αλλά και την άρτια παραγωγή συνθέτουν ένα ονειρεμένο ντεμπούτο άλμπουμ για τους Mood Rings. Από το εναρκτήριο "Dark Flow" με την ανάλαφρη κιθαριστική μελωδία, το "Promise Me" που θυμίζει τις κυκλοφορίες της θρυλλικής Sarah Records μέχρι και το πρώτο τους single και αρκετά αισθησιακό "Pathos y Lagrimas" αλλά και το “The Line” που ακολούθησε, αποδεικνύουν το συνθετικό οίστρο που τους διακατέχει σαν μπάντα σε όλο το 'VPI Harmony'. Πιο συγκεκριμένα, το "Pathos y Lagrimas" κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα στα πλαίσια της Record Stored Day στις 20 Απριλίου.
Η βελτίωση τους και η ωρίμανση των Mood Rings σαν μπάντα είναι πλέον αυταπόδεικτη και απομένει να την επιβεβαιώσουν και στα επόμενα τους δισκογραφικά εγχειρήματα...

Tracklist:

1. Dark Flow
2. Pathos y Lagrimas
3. Come Lay Down in Lined Arrangements
4. Perusha
5. Minor Slaloms
6. Promise Me Eternity
7. The Line
8. Exorcised Painting
9. Hollow Dye (Defected Crystal)
10. Get Lost
11. Charles Mansion

bandcamp:


Δεν υπάρχουν σχόλια: