Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Sad Day for Puppets - 'Come Closer' (2013)


Οι Sad Day For Puppets σχηματίστηκαν το 2006 στο Blackeberg, ένα προάστιο της Στοκχόλμης, από τον Martin Källholm, κιθαρίστα και τραγουδοποιό. Το κεντρικό σημείο αναφοράς της μπάντας είναι η τραγουδίστρια Anna Eklund με τα αιθέρια φωνητικά.
Από το ντεμπούτο άλμπουμ τους ‘Unknown Colors’ που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2008 το ενδιαφέρον για το συγκρότημα έχει αυξηθεί σταθερά εκτός της Σουηδίας. Οι Sad Day For Puppets έχουν περιοδεύσει ευρέως στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, και έχουν παίξει σαν support για μπάντες όπως οι Editors, MGMT, A Place To Bury Strangers, Mystery Jets και The Raveonettes. Το τρίτο άλμπουμ τους “Come Closer”, μόλις κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία και αναμένεται και στην Ευρώπη.
Οι περισσότερες από τις επιρροές μπάντες μπορούν να αναχθούν στις αρχές της δεκαετίας του ενενήντα, όταν όλα ήταν έφηβοι. Η περίοδος αυτή άφησε και το στίγμα της στην μπάντα. Ένα χαρακτηριστικό μείγμα indie-pop, shoegaze και rock. Η μουσική τους είναι στρώσεις με fuzzαριστές κιθάρες, πλεγμένες με μελωδίες ονειρικές, μεγαλειώδεις, λυπημένες, και αιθέρια φωνητικά.
Πρώτο single του δίσκου το “Cold Hand”.

TRACKLIST:

01. Cold Hand
02. Stardust
03. Human Heart
04. Senseless
05. Destroyer
06. Sugar
07. Living Dead
08. Shiver & Shake
09. Bye Bye
10. Bells


Δεν υπάρχουν σχόλια: