Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Tripwires – 'Spacehopper' (2013)


Οι Tripwires είναι μια shoegaze μπάντα από το Reading της Μεγάλης Βρεταννίας και σχηματίστηκαν το 2007. Η τωρινή τους σύνθεση αποτελείται από τους Rhys Edwards (φωνητικά, κιθάρα), Joe Stone (φωνητικά, κιθάρα, keyboard), Ben White (μπάσο) και Sam Pilsbury (drums). Η μουσική τους είναι φανερά επηρρεασμένη από μπάντες όπως οι My Bloody Valentine, Sonic Youth, The Smashing Pumpkins αλλά και Yo La Tengo και Talk Talk.
Το “Spacehopper” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους και κυκλοφόρησε πριν λιγες ημέρες από την Frenchkiss Records. Μετά από την κυκλοφορία αρκετών singles πριν την κυκλοφορία του, το “Spacehopper” αναμενόταν με μεγάλη αγωνία και μπορεί να πει κανείς ότι συνολικά κινείται μεταξύ του απόλυτου shoegaze της πρώιμης εποχής τους και του πιο ώριμου και δυναμικού ήχου που έχουν υιοθετήσει μέσα από τη μουσική τους ωρίμανση.
Μετά την κομψή εισαγωγή του ομώνυμου τραγουδιού, έρχεται το εκρηκτικό indie δίδυμο των “Plasticine” και “A Feedback Loop Of Laughter”. Τα περισσότερα τραγούδια είναι σα να είναι βγαλμένα από indie συλλογή των 90s, με το ‘Paint’ το πιο χαρακτηριστικό δείγμα και το ‘Shimmer’ μια πιο ήπια και ηλεκτρονική εκδοχή του ‘Just’ των Radiohead. Τα “Catherine, I Feel Sick”, “Wisdom Teeth” και το τελευταίο “Slow Mo” ξεχωρίζουν στο δεύτερο μισό του άλμπουμ με τα γλυκά αιθέρια φωνητικά τους και την ατμοσφαιρική τους διάθεση.
Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα αρκετά ολοκληρωμένο ντεμπούτο άλμπουμ, όχι τόσο ζωντανό και δυναμικό όπως συνηθίζεται στα αντίστοιχα πρώτα δισκογραφικά εγχειρήματα. Σίγουρα, πάντως, μέσα στο 2013 μέχρι στιγμής είχαμε αρκετά καλύτερα και πιο ενδιαφέροντα ντεμπούτα από alternative μπάντες που μας ερέθισαν τα μουσικά αισθητήρια...

Tracklist:

1. Spacehopper (3:31)
2. Plasticine (2:57)
3. A Feedback Loop Of Laughter (5:13)
4. Shimmer (3:56)
5. Love Me Sinister (4:55)
6. Paint (3:25)
7. Under A Gelatine Moon (3:55)
8. Catherine, I Feel Sick (3:59)
9. Wisdom Teeth (3:54)
10. Tin Foil Skin (7:50)
11. Slow Mo (5:11)

link:


Δεν υπάρχουν σχόλια: