Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Dead Native - 'Keep It Strange' (2013)


Οι Dead Native είναι μια ψυχεδελική rock μπάντα από το Chicago και αποτελείται από τους Zach Fox (κιθάρες/φωνητικά), Blake Jennings (κιθάρες), Pete Prezzano (μπάσο/φωνητικά) και Arthur Velez (drums). Όλοι τους είναι μουσικοί με σημαντικές παραστάσεις – ο Velez έχει παίξει σε πολλές alt-country μπάντες της γενέτειράς του Michigan, ο Jennings ήταν πάντα μέλος σε κάποια μπάντα, ο Prezzano είχε ένα δικό του μουσικό label με ηλεκτρονική μουσική (LoveAllDay) ενώ για τον Fox οι Dead Native είναι η πρώτη ευκαιρία να πειραματιστεί με ηλεκτρική κιθάρα.

Το “Keep It Strange” είναι το ντεμπούτο EP τους και αποτελείται από οκτώ τραγούδια. Οι Dead Native έχουν ένα βρώμικο και βαρύ ήχο αλλά έχουν και κάτι κοσμικά αιθέριο λόγω των απόκοσμων αρμονιών και φωνητικών και των ονειρικών τους grooves. Ο Prezzano μοιράζεται τη σύνθεση και ερμηνεία με τον Fox αλλά γενικά κάθε μέλος έχει αλληλοσεβασμό και συνεισφορά στην μπάντα.

Το άλμπουμ ανοίγει ιδανικά με το “Wait For The Sun” με μια απίστευτη εισαγωγή γεμάτη ψυχεδέλεια και παραμόρφωση για να ακολουθήσει το πιο psych rock “River Rise” και το νωχελικό ομώνυμο τραγούδι. To “ Shapes Of Stars” ανεβάζει τους τόνους και το μάλλον κορυφαίο τραγούδι του άλμπουμ “Time Equalizes” (πάντα κατά το γράφοντα...) είναι πραγματικά ήρεμη δύναμη και αποδεικνύει τη δυναμική των συνθέσεων τους. Τα “How It Goes” και “Faces” διακρίνονται για τις εκρήξεις τους ενώ το “Chase The Moon” για τα δυναμικά του riffs.

Αναμφίβολα, οι Dead Native παρουσιάζουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον μουσικά πρώτο δισκογραφικό εγχχείρημα και με αγωνία περιμένουμε να ακούσουμε και τις επόμενες δουλειές τους...

Tracklist:

01. Wait For The Sun 07:27
02. River Rise 04:03
03. Keep It Strange 03:37
04. Shapes Of Stars 04:22
05. Time Equalizes 04:02
06. How It Goes 06:21
07. Chase The Moon 04:35
08. Faces 05:29

links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: