Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Disappears – 'Era' (2013)


Οι Disappears είναι μια psych alternative μπάντα από το Chicago και η αρχική τους σύνθεση αποτελούνταν από τον Brian Case (των Ponys και 90 Day Men), τα μέλη των Boas Graeme Gibson και Jonathan van Herik και τον Damon Carruesco. Υπέγραψαν αρχικά στην Touch & Go το 2009 και εμφανίστηκαν μαζί με τους Tortoise, Deerhunter και Times New Viking.

Αργότερα, μετακινήθηκαν στην Kranky Records όπου και κυκλοφόρησαν τελικά το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Lux” το 2010. Ακολούθησαν τα “Guider” (2011) και “Pre Language” (2012) στην Kranky Records με μια ενδιάμεση κυκλοφορία από τη Rococo Records το 2011 (“Live Over The Rainbo”).

Μετά το EP τους “Kone” την φετινή άνοιξη, ήρθε η στιγμή να κυκλοφορήσουν το 5ο τους LP “Era” (4ο από την Kranky Records...) στις 27 Αυγούστου. Δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου το χειμώνα που μας πέρασε και ηχογραφήθηκε στα Electrical Audio του Chicago με τη βοήθεια του John Congleton που είχε και το τελικό πρόσταγμα στη μορφή των τραγουδιών κατά την ηχογράφηση. Σκοτεινό και απόκοσμο, το “Era” τους βρίσκει να επαναπροσδιορίζουν την αγάπη τους για το dub, το μινιμαλισμό και τη διαρκή επανάληψη μέσα από το πιο αυθεντικό τους set μέχρι σήμερα.

Το άλμπουμ είναι το πρώτο με το νέο τους drummer Noah Leger, που αντικατέστησε το παλιό μέλος των Sonic Youth Steve Shelley και συμμετείχε επίσης και στο “Kone”. Κυκλοφόρησαν αρχικά το πρώτο τους single "Power" στο site τους στο internet και έχουν αναγγείλει ήδη την περιοδεία τους μαζί με τη shoegaze μπάντα Weekend από το San Francisco.

Tracklist:

1. Girl
2. Power
3. Ultra
4. Era
5. Weird House
6. Elite Typical
7. New House



Δεν υπάρχουν σχόλια: