Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Heliotropes – 'A Constant Sea' (2013)


Οι Heliotropes είναι μια τετραμελής γυναικεία doomy pop/ grunge μπάντα από το Brooklyn με πολλά στοιχεία shoegaze, goth και classic psych metal στον ήχο τους και επιρροές από Spacemen 3, Spiritualized, Black Sabbath και My Bloody Valentine. Υπέγραψαν στη Manimal Vinyl (Bat For Lashes, Warpaint, Sister Crayon) στις αρχές του 2012 και κυκλοφόρησαν ήδη ένα EP με τίτλο “High Gain”.

Το “A Constant Sea” είναι το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ τους και έχει αρκετά βαρύ ήχο με πολύ θόρυβο και fuzz. Η φωνή της Jessica Numsuwankijkul είναι αρκετά ακατέργαστη και δίνει μια punk διάσταση στα τραγούδια τους. Στο δεύτερο μισό του, τα κιθαριστικά riffs είναι ακόμη πιο βίαια και ακούγονται πιο επιβλητικά από ότι είναι πραγματικά με τα drums και το μπάσο είναι τα σκοτεινά σημεία αναφοράς για το άλμπουμ.

Τα περισσότερα από τα τραγούδια έχουν μια σύνθετη δομή – σε περισσότερο από τη μισή διάρκειά τους είναι πιο μελαγχολικά αλλά μετά ξεσπάνε με το riff που ξεκινήσανε. Το “Moonlite” είναι χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της αλλαγής μέσα στο ίδιο τραγούδι και τα riffs που ανοίγουν το “Ribbons” είναι βγαλμένο από τους Melvins. Το “The Dove” ήταν το πρώτο τους single και video και το “Unadorned” το πιο folk τραγούδι με μια μοναδική γλυκιά μελωδία. Τα “Christine” και “Quatto” είναι τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ και αυτά που αναδεικνύουν καλύτερα τα φωνητικά της Numsuwankijul.

To “A Constant Sea” είναι ένα πολύ καλό πρώτο δείγμα για μια νέα μπάντα. Παίζουν γενικά με πολύ πάθος αλλά όχι μονοδιάστατα γεγονός που τους αφήνει και πολλά περιθώρια βελτίωσης...

Tracklist:

1. Early In the Morning
2. Moonlite
3. Psalms
4. Everyone Else
5. Good and Evil
6. Ribbons
7. Quatto
8. The Dove
9. I Walk Upon the Water
10. Unadorned
11. Awake
12. Christine

Links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: