Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Drenge - 'Drenge' (2013)


Οι Drenge είναι ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα με έδρα το Castleton στο Derbyshire. Η μπάντα αποτελείται από τα αδέρφια Eoin Loveless, στην κιθάρα και τα φωνητικά, και Rory, στα τύμπανα. Παίρνουν το όνομά τους από τη δανέζικη λέξη Drenge που σημαίνει "αγόρια", αν και προφέρονται διαφορετικά. Η μπάντα ήρθε στο προσκήνιο μετά την παραίτηση του Εργατικού Βουλευτή Tom Watson από το σκιώδες Υπουργικό Συμβούλιο το 2013, ο οποίος έγραψε στην επιστολή παραίτησής του στο blog του, "…να είσαι ο μεγάλος ηγέτης των Εργατικών που μπορείς, αλλά προσπάθησε να έχεις μια πραγματική ζωή και αν θέλετε να δείτε μια καταπληκτική μπάντα, συστήνω τους Drenge", αν και είχαν ήδη δημιουργήσει ένα όνομα τουλάχιστον επτά μήνες νωρίτερα
Οι Drenge έχουν περιοδεύσει εκτενώς στο Ηνωμένο Βασίλειο, επίσης, εμφανίστηκαν στο Glastonbury Festival, στο Latitude, και στα Reading και Leeds Festival. Έχουν, επίσης, περιοδεύσει με το Καλιφορνέζικο δίδυμο των Deap Vally.
Το ομότιτλο άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 19 Αυγούστου από την Infectious Records.
Συγκρίσεις γίνονται συνήθως με τους White Stripes, αλλά ο τρόπος που ο Rory και ο νεώτερος αδελφός του, προσπαθούν να κάνουν δικό τους το πρότυπο ροκ μπλουζ που όρισε το δίδυμο από το Detroit, δείχνει να είναι αλχημιστές και όχι αντιγραφείς.
Επίσης φαίνεται να έχουν επηρεαστεί πιο έντονα από τους psychobillies, The Eighties Matchbox B-Line Disaster.
Υπάρχουν απόηχοι των Stooges στο σπλαχνικό thrash κομμάτι 'Dogmeat', ενώ το νευρικό 'I Wanna Break You in Half' θα μπορούσε να είναι στην In Utero εποχή των Nirvana.
Ακούστε τις ήδη μεγάλες επιτυχίες: Dogmeat, Bloodsports, Backwaters, Face Like A Skull.
http://www.youtube.com/watch?v=xZ6wqQwbh_A
http://www.youtube.com/watch?v=8sqJIdcKsrs
http://www.youtube.com/watch?v=8sqJIdcKsrs
http://www.youtube.com/watch?v=jIHdlHZG_7k


Tracklist
1. People In Love Make Me Feel Yuck
2. Dogmeat
3. I Want To Break You In Half
4. Bloodsports
5. Backwaters
6. Gun Crazy
7. Face Like A Skull
8. I Don't Want To Make Love To You
9. Nothin
10. Bye Bye Bao Bao
11. Let's Prentend
12. Fuckabout


Δεν υπάρχουν σχόλια: