Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

His Electro Blue Voice - 'Ruthless Sperm' (2013)


Οι His Electro Blue Voice είναι μια τριμελής psych/ post punk μπάντα από το Como της Ιταλίας. Ο ήχος τους παραπέμπει σε Big Black και άλλες industrial underground μπάντες των μέσων των 80s με έντονα punk, pop και krautrock στοιχεία. Κατάφεραν να υπογράψουν με τη Sub-Pop Records μετά από κάποια singles/EPs που είχαν κυκλοφορήσει και μια πρώτη συμμετοχή τους στη συλλογή “Sub Pop 1000”.
Το “Ruthless Sperm” είναι το ντεμπούτο άλμπουμ τους και θυμίζει τις πρώιμες κυκλοφορίες της Sub-Pop. Τριάντα και πλέον λεπτά τρομακτικών και επιθετικών synths, επαναλαμβανόμενων riffs με κάποιες shoegaze εκλάμψεις και φωνητικών που παραπέμπουν στις πρώτες κυκλοφορίες της 4AD, συνθέτουν ένα ηχητικό σύνολο που δεν μπορείς να το ανακαλύψεις παρά μόνο με επαναλαμβανόμενες ακροάσεις.
Στα “Death Climb” και “Tumor”, οι επιρροές από τους Big Black είναι κάτι παραπάνω από εμφανείς ενώ το “The Path”, ειδικά στο ξεκίνημά του, σου φέρνει στο νου βρεταννικές punk μπάντες των αρχών των 80s με μια δομή και αρτιότητα που συναντάς μόνο στους Neu!, λιτές κιθάρες και πλήκτρα που μπλέκουν αρμονικά το post-punk με τη synth-pop. Το “Sea Bug” έχει μια κιθαριστική μελωδία που του δίνει μια αίσθηση από Dinosaur Jr. στα καλύτερα τους ενώ το “Red Earth” που κλείνει και το άλμπουμ κρύβει μια συσσωρευμένη ενέργεια μέσα του που στη μεταδίδει άμεσα και σε κάθε άκουσμά του.
Το “Ruthless Sperm” τελικά έχει μια μεστή και συμπαγή δομή σαν άλμπουμ και έρχεται να επιβεβαιώσει ότι στη γειτονική Ιταλία υπάρχει μια όλο και αναπτυσσόμενη post- punk/ gothic σκηνή (βλέπε Soviet Soviet, Horror Vacui, Low-Fi) που αξίζει προσοχής και πολλαπλών ακροάσεων...

Tracklist:

1. Death Climb
2. Spit Dirt
3. Sea Bug
4. Tumor
5. The Path
6. Born Tired
7. Red Earth

Links:


Δεν υπάρχουν σχόλια: