Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Obits - 'Bed & Bugs' (2013)


Οι Obits είναι μια indie rock μπάντα που σχηματίστηκε το 2006 στη Νέα Υόρκη από παλιά μέλη άλλων μπαντών – ο κιθαρίστας και τραγουδιστής Rick Froberg στους Pitchfork, Drive Like Jehu και Hot Snakes και ο κιθαρίστας Sohrab Habibion στους Edsel. Για την ακρίβεια, σχηματίστηκαν όταν ο Froberg επέστρεψε στη Νέα Υόρκη μετά τη διάλυση των the Hot Snakes και μαζί με τους Scott Gursky, Sohrab Habibion και Greg Simpson ξεκίνησαν να εμφανίζονται σαν Obits σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης. Εκεί τους πρόσεξε ο εκπρόσωπος της Sub Pop A&R Chris Jacobs για να ακολουθήσει η υπογραφή τους μετέπειτα και η κυκλοφορία των δύο πρώτων singles και των δύο άλμπουμ τους, “I Blame You” (2009) και “Moody, Standard and Poor” (2011).

Το “Bed & Bugs” είναι το τρίτο τους άλμπουμ και θα μπορούσε να κυκλοφορήσει μόνο από τη Sub Pop. Οι Obits γενικά προσπαθούν να “σκοτώσουν” την punk-rock αίσθηση προς χάρη της μελωδικότητας και αφήνουν περιθώρια για τις ατέλειωτες επιρροές τους να βγουν στην επιφάνεια μιας και έχουν τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις μουσικής για να το επιτύχουν.

To εναρκτήριο “Taste The Diff” είναι ένα δείγμα garage rock, χαρακτηριστικό της σπίθας και της αίσθησης χιούμορ που έχουν ως μπάντα. Το “This Must Be Done” είναι μια πιο pop έκδοση των 13th Floor Elevators ενώ τα “Pet Trust” και “Receptor” ανακατεύουν το θόρυβο με μια διάχυτη μελωδία. Τα “I’m Sick” και “I’m Closing In” δεν είναι τραγούδια που μπορεί να περάσουν απαρατήρητα, το “Spun Out” τείνει προς το surf rock και το “Malpractice” στα neo-blues. Το ορχηστρικό “Besetchet” είναι διασκευή στο τραγούδι των Orchestra Ethiopia σε surf garage ρυθμούς και το “Machines” προσφέρει τις μοναδικές ήρεμες στιγμές στο άλμπουμ με την κλειστοφοβική του ατμόσφαιρα και την ανατολίτικη και ψυχεδελική κιθαρογραμμή του. Στα “Operation Bikini” και το τελευταίο “Double Jeopardy (For the Third Time)”, οι κιθάρες έχουν τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο.

Οι Obits είναι μια πραγματικά σπουδαία μπάντα και το αποδεικνύουν στο “Bed & Bugs” που είναι ανομοιογενές και περίπλοκο, με τη μουσική τους να σέβεται τις αρχές της indie rock αλλά και με στιγμές που δείχνουν ένα έντονο πειραματισμό.

Tracklist:

01. Taste The Diff (3:29)
02. Spun Out (3:37)
03. It’s Sick (2:29)
04. This Must Be Done (3:21)
05. Pet Trust (2:40)
06. Besetchet (2:50)
07. Operation Bikini (2:57)
08. Malpractice (2:39)
09. This Girl’s Opinion (2:55)
10. Receptor (3:43)
11. I’m Closing In (2:16)
12. Machines (4:27)
13. Double Jeopardy (For The Third Time) (2:58)

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: