Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Pink Frost - 'Sundowning' (2013)


Οι Pink Frost είναι μια psychedelic / shoegaze μπάντα από το Chicago που έγιναν γνωστοί με το ντεμπούτο άλμπουμ τους του 2011 “Gargoyle Days” που είχαν ηχογραφήσει ως Apteka. Αναγκάστηκαν σχετικά σύντομα να αλλάξουν το όνομα τους μιας και πέραν του ότι υπήρχε μια πολωνική μπάντα με το ίδιο όνομα, ‘Apteka’ σημαίνει φαρμακείο στα πολωνικά και δέχονταν αμέτρητες διαμαρτυρίες από οργισμένους Πολωνούς οπαδούς για τη θεματολογία των τραγουδιών τους. Μαζί με την αλλαγή ονόματος, έγιναν και κάποιες αλλαγές στη σύνθεση τους ως Pink Frost με τον ήχο τους να μη στηρίζεται τόσο πολύ στις drone κιθάρες αλλά υιοθετήσαν ένα πιο alternative rock ήχο.

Το “Sundowning” κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου από τις Notes And Bolts Records & Tapes και BLVD Records και ηχογραφήθηκε από τον Gregoire Yeche στα Electrical Audio. Η σύγκριση με τους πρώιμους Smashing Pumpkins σε όλο το “Sundowning” είναι αναπόφευκτη με την φωνή του Lukas να παραπέμπει στον Corgan κυρίως στις ψηλές νότες και στα γυρίσματα της.

Το “The Difference” είναι απίστευτα ατμοσφαιρικό και “ταξιδιάρικο” και στο “Ruins”, ο Lukas τραγουδάει για μια αγάπη που έχει φθαρεί μέσα στο χρόνο αλλά ακόμη αντέχει και υπάρχει. Γενικά, το “Sundowning” έχει μια έντονη θεατρικότητα και αμεσότητα: στο “Who I Belong To”, οι κιθάρες ξεγλιστράνε από την κύρια μελωδία σε μια μουσική περιπλάνηση που οδηγείται σε ένα φωτεινό και εμφατικό κλείσιμο. Στα "Occupy Within" και "Dead Cities", δεν είναι αρκετά περίεργο που αντιπαρέρχονται κάποια στερεότυπα για να αποφεχθεί η σύγκριση τους με δυναμικές metal μπάντες όπως οι Disturbed. Αντίθετα, στις στιγμές που βρίσκουν μια μουσική ισορροπία ανάμεσα στις επιρροές τους είναι μοναδικοί - όπως στο ξέσπασμα του “Western Child” που ακροβατεί ανάμεσα στο drone και το shoegaze.

Δεν ξέρουμε αν σκοπεύουν να αλλάξουν και άλλο όνομα στο μέλλον, αλλά ως Pink Frost φαίνεται να έχουν βρει τη μουσική τους ταυτότητα και να αποκτούν το δικό τους φανατικό κοινό...

Tracklist:

1.Western Child
2. Ruins
3. Orange Sky Suicide
4. The Difference
5. Dead Cities
6. Who I Belong To
7. Maybe It's You
8. Occupy Within
9. Blue Light

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: