Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

TV Ghost - 'Disconnect' (2013)


Οι TV Ghost είναι μια post-punk μπάντα που ξεκίνησε από τη Lafayette της Indiana το χειμώνα του 2006 αρχικά με avant-garde ήχο. Κυκλοφόρησαν ένα single και το ομώνυμο 12" τους στη Die Stasi και μόλις το 2008 υπέγραψαν στην Ιn The Red Records στο Los Angeles. Ακολούθησαν τον Ιούλιο του 2009 το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Cold Fish” και δύο χρόνια αργότερα το δεύτερο τους “Mass Dream”. Έχουν συγκριθεί επανειλημμένα με τους Echo and The Bunnymen αλλά και τους Cramps, κυρίως λόγω των θλιμμένων φωνητικών του Gick αλλά οι TV Ghost έχουν τη δική τους μουσική ταυτότητα και ανακαλύπτουν και εξελίσσουν νέα στοιχεία στον ήχο τους με την ωρίμανση τους. 

Το τρίτο δισκογραφικό εγχείρημα των TV Ghost κυκλοφορεί από την In The Red, ακούει στο όνομα “Disconnect” και τους βρίσκει πιο ώριμους, πειραματικούς και σκοτεινούς από ποτέ να ενσωματώνουν την psychedelic drone και την post-punk στις αιθέριες μελωδίες τους. Στα 10 τραγούδια του, είναι σαν να ακούς τους Echo and the Bunnymen μέσα από μια “Cure αλά Pornography” προσέγγιση με ενορχήστρωση απόλυτα ατμοσφαιρική, μελαγχολική και ψυχεδελική.

Το ‘Placid Deep’ είναι χαρακτηριστικό δείγμα του νέου τους μουσικού στίγματος με ένα drone κλείσιμο και το όργανο να ακούγεται στοιχειωμένο μέσα από την επαναλαμβανόμενη και θορυβώδη μπασογραμμή και drums. Στο ‘Stranger’, η κιθάρα ακούγεται σαν ένα απόμακρο βιολί και ο Gick σαν τον Scott Walker και το ‘Dread Park’, με τον Gick να ψιθυρίζει τους στίχους, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το soundtrack σε ασπρόμαυρη ατμοσφαιρική ταινία. Πιο ζωντανές εκλάμψεις, τα ‘Others Will Be Born’ και ‘Maze of Death’ με την punk rock επιθετικότητα των προηγούμενων κυκλοφοριών τους ενώ και το εναρκτήριο ‘Five Colors Blind’ τους βρίσκει με ένα σχετικά ακατέργαστο και ότι τόσο ρυθμικό ήχο και δυσδιάκριτα φωνητικά.

Οι TV Ghost αποδεικνύονται πιο θορυβώδεις και πιο ευρηματικοί από τους Interpol και πιο αντισυμβατικοί από τους Weekend. Τους κατατάσσεις σίγουρα στις πολυάριθμες μπάντες που αναβιώνουν τη σκοτεινή πλευρά του post-punk των’80s αλλά με το ‘Disconnect’ το πάνε ένα βήμα παραπέρα και καθιερώνονται καθολικά στο alternative μουσικό ακροατήριο.

Tracklist:

01 – Five Colors Blind
02 – Veils
03 – Placid Deep
04 – Stranger
05 – Dread Park
06 – Elevator
07 – Maze Of Death
08 – Cloud Blue Moments
09 – Others Will Be Born
10 – Siren

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: