Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Bailterspace - 'Trinine' (2013)


Οι Bailterspace είναι μια noise rock μπάντα από το Christchurch της Νέας Ζηλανδίας που σχηματίστηκε το 1987 και η τωρινή της σύνθεση είναι: Alister Parker (κιθάρες, μπάσο), John Halvorsen (κιθάρες, μπάσο) και Brent McLachlan (drums). Επέστρεψαν θριαμβευτικά μετα από ένα λήθαργο 13 ετών με το περσινό 8ο studio album τους "Strobosphere" με το μεγάλο μυστικό τους να παραμένει η απλότητα στον ήχο τους σε συνδυασμό με τη μεγάλη ένταση, την παραμόρφωση, τον έντονο πειραματισμό αλλά και τον ιδανικό συνδυασμό της τεχνολογίας με τον ανθρώπινο παράγοντα.

Οι Bailterspace μόλις ένα χρόνο αργότερα μας προσφέρουν το εκρηκτικό psychgaze άλμπουμ τους “Trinine” που ηχογραφήθηκε εξ ολοκλήρου στη Νέα Υόρκη. Σε σχέση με το “Strobosphere”, το “Trinine” κρύβει περισσότερη οργή και σύγχυση στον ήχο του. Οι Bailterspace εξακολουθούν να μας υπενθυμίζουν ότι χρειαζόμαστε ένα κιθαριστικό ήχο στις μέρες μας περισσότερο από ποτέ στην εποχή των υπολογιστών και των προσομοιωτών μουσικών οργάνων.

Ο Parker παίζει σε ποικίλους κιθαριστικούς τόνους σε κάθε τραγούδι - κάτι που οι περισσότερες από τις σύγχρονες μπάντες δεν έχουν ούτε καν φανταστεί- και ο MacLachlan με τα απίστευτα συμπαγή του drums ακολουθεί τα riffs του μπάσου του Halvorsen υποδηλώνοντας ότι η δυναμική της μπάντας παραμένει αμείωτη και η έμπνευση τους ανεξάντλητη.

Στο ‘In the World’, η μπασογραμμή έχει ένα αργό ρυθμό (χαρακτηριστικό της σκηνής της Νέας Ζηλανδίας) με την παραγωγή να βγάζει ένα αναιμικό sludge ήχο και το ‘Plan Machine’ θα ακουγόταν σίγουρα πολύ πιο πρωτοποριακό αν δεν είχαν προκύψει τόσες πολλές noise rock κυκλοφορίες στη μετά Sonic Youth εποχή. Το 'Together' κρύβει ένα σαγηνευτικό μυστήριο με την κιθάρα του Parker να γεμίζει τα όποια κενά αφήνουν τα μουντά drums και το στοιχειωμένο μπάσο του Halvorsen ενώ το ονειρικό psych 'Films Of You' ξεδιπλώνει όλα εκείνα τα κιθαριστικά riffs που κάνουν το 'Trinine' ένα άλμπουμ που σε ιντριγκάρει μουσικά όλο και περισσότερο όσο το ακούς.


Tracklist:

01 – Trinine
02 – Painted Window
03 – Today
04 – Tri5
05 – In the World
06 – Plan Machine
07 – Open
08 – Together
09 – Silver
10 – Gamma Tram
11 – Films of You
12 – Tapenzloop

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: