Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

The Happy Hollows - 'Amethyst' (2013)


Οι The Happy Hollows είναι μια μπάντα από το Λος Άντζελες που παίζουν μελωδική και πειραματική noise-pop. Τα μέλη της μπάνταςείναι η Sarah Negahdari (φωνητικά / κιθάρα), ο Charlie Mahoney (μπάσο, synth), και ο Matthew Fry (κιθάρα). Το πρώτο τους άλμπουμ, Spells, κυκλοφόρησε το 2010 και φέτος τον Ιούλιο κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ τους, Amethyst από την Pesky Fruit Records.
Οι The Happy Hollows μια μπάντα που θυμίζει λίγο από Yeah Yeah Yeahs και φυσικά είναι επηρεασμένοι από αυτούς αλλά και γιατί όχι σε κάποια σημεία από τους Sonic Youth και τους Pixies.
Το 'Amethyst' είναι ένα άλμπουμ για το καλοκαίρι, που θυμίζει στον ήχο Beach House, με 10 ώριμα, με πιασάρικες μελωδίες, γεμάτα γλυκύτητα κομμάτια, με ξεπερασμένα synthesizers, fuzzy κιθάρα, και ονειρικά φωνητικά. Τα τραγούδια κινούνται γεμάτα με παιχνιδιάρικες, γλυκές, ενεργετικές πολλές φορές έξω φρενών αλλά και sexy μελωδίες, όμως, ο ήχος της μπάντας έχει αλλάξει πολύ από το ντεμπούτο τους, η εξαιρετική κιθάρα της Negahdari (ένα από τα καλύτερα πράγματα στο Spells) υποχωρεί σε αυτό το άλμπουμ για περισσότερα πλήκτρα / synths.
Με την στροφή τους στον ήχο της δεκαετίας του 80, έχουν μετριάσει την ενέργεια και τη ζωντάνια τους για τον πιο προσιτό ήχο της σύγχρονης dream-pop.

Tracklisting:
01 – Endless
02 – Amethyst
03 – Galaxies
04 – Chop Lifter
05 – Hawaii
06 – Stop The World
07 – Secret
08 – Count No Years
09 – Beside Me
10 – Supernatural

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: