Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Audacity - 'Butter Knife' (2013)


Οι Audacity είναι μια garage punk μπάντα από το Fullerton και ξεκίνησαν ως Nontoxic το 2002 από ένα σχολικό μουσικό διαγωνισμό και συνέχισαν ως The Plaid, The Attachments μέχρι να καταλήξουν στο σημερινό τους όνομα. Το καλοκαίρι του 2007, πήραν τη σημερινή τους σύνθεση με τον Thomas Alvarez να αντικαθεστά τον Cole Wilson στα drums.

To “ Butter Knife” είναι το τρίτο άλμπουμ τους και κυκλοφόρησε αρχικά σε μόλις 1.000 αντίτυπα σε χρυσό βινύλιο σε μια ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο για αυτούς με 2 EPs και ένα LP μόλις τον τελευταίο ενάμισι χρόνο! Μουσικά, ισορροπεί ανάμεσα στο punk και την power pop με φοβερή επιτυχία.

Το εναρκτήριο “Couldn’t Hold A Candle” είναι η τέλεια εισαγωγή – ένας ιδανικός συνδυασμός pop ευαισθησίας και δυναμισμού, το “Pigs” αν και αρχικά ακούγεται σαν κλασσικό punk rock μετά το πρώτο ενάμισι λεπτό μεταλλάσσεται σε ένα power-pop τραγούδι και το “Hole In The Sky” σηματοδοτεί το νέο τους ήχο με εκλεπτυσμένες μελωδίες και όμορφη ενορχήστρωση. Το “Cold Rush” ξεκινάει με μια swing κιθάρα αλλά βγάζει πολλή ενέργεια και σε συνδυασμό με τα φωνητικά στο βάθος σε μεταφέρει νοητά στη δεκαετία του 60 και το “Rooster” με τα καθαρά του φωνητικά θυμίζει κάτι από Weezer.

Το "Pick Slide" θυμίζει με τη σειρά του Hives ενώ το “Red Wine” έχει μια τρομερή εναλλαγή συγχορδιών και ένα ιδιαίτερα εμφατικό ρεφρέν. Σαφώς πιο σκληρά τα “Tell Yourself” και “Watered Down” αποδεικνύουν ότι δεν έχουν ξεχάσει τις παλιές καλές μέρες. Το τελευταίο “Autumn” μας επαναφέρει στους power pop ρυθμούς και δείχνει τελικά ότι οι Audacity είναι από τις πιο ευρηματικές σύγχρονες garage μπάντες της California.

Τracklist:

01 – Couldn’t Hold A Candle
02 – Pigs
03 – Hole In The Sky
04 – Cold Rush
05 – Tell Yourself
06 – Rooster
07 – Pick Slide
08 – Onomatopoeia
09 – Watered Down
10 – Red Wine
11 – Crying In The Limelight
12 – Dancing Under Soft Light
13 – Autumn

Official site:

Δεν υπάρχουν σχόλια: