Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Far-Out Fangtooth – 'Borrowed Time' (2013)


Από τη σκηνή της Φιλαδέλφειας, οι Far-Out Fangtooth έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό συνδυασμό ήχου που συνδυάζει το πρώιμο garage των Cramps και το post-punk των Bauhaus με το glam rock των Blue Öyster Cult. Το ντεμπούτο τους LP “Pure & Disinterested” στη Siltbreeze Records (που θύμιζε αρκετά το Bad Moon Rising των Sonic Youth...), το ακολούθησε ένα 7ιντσο στην τοπική Ian! Records.

Το “Borrowed Time” έρχεται να διαδεχτεί το πρώτο τους άλμπουμ με μια προσήλωση και λατρεία στο drone-fuzz και την ψυχεδέλεια αλλά με τους Far Out Fangtooth να έχουν εξελίξει και ωριμάσει τον ήχο τους . Κύριο χαρακτηριστικό του, η μοναδική αίσθηση ισορροπίας στις συνθέσεις τους που διακρίνονται για την υπνωτική τους (σχεδόν κλειστοφοβική...) ευαισθησία και την πρωτότυπη ενορχήστρωση.

Το πρώτο “Bow Your Head” ακούγεται κάπως απόμακρο και βγαλμένο από παγανιστική τελετή λόγω και των φωνητικών του που θυμίζουν κάτι από Alex Mass (The Black Angels) στα ανδρικά και στα γυναικεία τους Black Mountain. Το “Mother Nature Fetish” επίσης ξεχωρίζει για το συνδυασμό ετερόφυλων φωνητικών σε ένα στοιχειωμένο και fuzzy μουσικό πέπλο ενώ το “Green Hands” έχει μια drone προσέγγιση με κιθαριστικές εκρήξεις.

Το “Beyond Your Bones” ισορροπεί ανάμεσα στο stoner rock και τη shoegaze, το “Admit It” είναι κάπως πιο μεταλλικό αλλά και ethnic ταυτόχρονα ενώ τα “Girl (Like You)” και “Get Around” είναι τα πιο garage τραγούδια του άλμπουμ. Το “Scalp” είναι απόλυτα κατευναστικό ενώ το τελευταίο του άλμπουμ “Stretch/Lips” συνδυάζει κραυγές, ευγενικούς ρυθμούς και ήχους βγαλμένους από ένα παράλληλο σύμπαν.

Σίγουρα, δεν είναι πρωτότυπο να αναφέρουμε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση αναβίωσης του fuzz-rock με κύριους εκπροσώπους της τους Times New Viking, Sic Alps και Thee Oh Sees. Το “Borrowed Time” παγιώνει τους Far-Out Fangtooth σε μια θέση δίπλα σε αυτές τις εξαιρετικές μπάντες και όχι μόνο...

Τracklist:

1. Bow Your Head 03:42
2. Mother Nature Fetish 04:19
3. Beyond Your Bones 04:50
4. Green Hands 04:22
5. Get Around 03:14
6. Admit It 04:32
7. Scalp 04:28
8. Girl(Like You) 03:47
9. Stretch/Lips 06:00

Links:
  

Δεν υπάρχουν σχόλια: