Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Red Fang - 'Whales and Leeches' (2013)


Οι Red Fang είναι μια stoner μπάντα από το Portland και σχηματίστηκαν το 2005 από τους αδελφικούς φίλους Bryan Giles, Aaron Beam, David Sullivan και John Sherman. Κυκλοφόρησαν το ομώνυμο τους άλμπουμ με το ‘Prehistoric Dog’ να ξεχωρίζει αμέσως και το “Murder the Mountains” το 2011 από τη Relapse Records. Με αμέτρητες περιοδείες και παρουσίες σε μεγάλα φεστιβάλς και αξιομνημόνευτα μουσικά videos, στη μουσική τους μπορείς να διακρίνεις τις ευαισθησίες των Torche, τον πειραματισμό των Kylesa αλλά και το “χαμελαιοντισμό” των Baroness.

Το “Whales and Leeches” είναι το τρίτο τους προσωπικό άλμπουμ με παραγωγό τον Chris Funk (Τhe Decemberists). Στο πρώτο άκουσμά του, θα ακούσεις σίγουρα ψήγματα από Kylesa, Kyuss, Torche, Electric Wizard και Nebula αλλά με ένα καθαρά δικό τους ήχο και μια στιβαρή παραγωγή με το καθένα από τα 11 τραγούδια του να φαίνεται να έχει τη σωστή θέση και διάρκεια.

Ήδη από τα δύο πρώτα τραγούδια, οι Red Fang επιβεβαιώνουν αυτό που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά: να παίζουν σκληρό και καταιγιστικό κιθαριστικό rock. Το “Blood Like Cream” κυκλοφόρησε σαν το πρώτο τους single και μάλλον είναι ό,τι πιο “πιασάρικο” και μελωδικό έχουν γράψει μέχρι σήμερα – σίγουρα θα ακουστεί απρόσμενα πολύ σε mainstream rock ραδιόφωνα. Στο άκουσμα του “Crows in Swine” και του εναρκτήριου “DOEN”, μπορείς να ακούσεις την άγρια πλευρά των Kyuss αλλά και κάτι από Mastodon στις κιθάρες του πρώτου.

Το “1516” είναι ένα hardcore punk τραγούδι, το “Voices of the Dead’” ακούγεται σαν την πρώτη προσπάθεια μιας μπάντας να παίξει Torche ή Kyuss σε μια μικρή μουσική σκηνή μεταξύ συγγενών και φίλων και το “This Animal” συνοψίζει το βαρύ ήχο που ήθελαν να παγιώσουν στο ξεκίνημά τους. Παράλληλα, οι Red Fang δοκιμάζουν και νέα πράγματα στο “Whales and Leeches”. Στο “Dawn Rising”, φιλοξενούν στα φωνητικά το Mike Scheidt των psych-metal YOB σε ένα σχετικά low- tempo τραγούδι (διαφορετικό από όσα μας έχουν συνηθίσει...) με “κρυστάλλινες” κιθάρες και απόμακρα ηχητικά εφέ.

Σίγουρα, αν σου αρέσουν οι δυνατές sludgy κιθάρες, τα περίτεχνα solos και τα φωνητικά αλά Ozzy, οι Red Fang θα σε ικανοποιήσουν και με το παραπάνω. Και αν έχεις την τύχη να τους δεις live (τον Φεβρουάριο του νέου έτους θα την έχεις στη χώρα μας όταν και θα εμφανιστούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη!!!), θα έχεις την ευκαιρία για ένα stoner hangover και ατελείωτο headbanging...

Tracklist:
1. DOEN
2. Blood Like Cream
3. No Hope
4. Crows in Swine
5. Voices of the Dead
6. Behind the Light
7. Dawn Rising
8. Failure
9. 1516
10. This Animal
11. Every Little Twist

Bonus Tracks:

12. Murder The Mountains
13. Black Water

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: