Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Wolf & Cub - 'Heavy Weight' (2013)


Οι Wolf & Cub είναι μια τετραμελής μπάντα από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Η μουσική τους είναι κυρίως ψυχεδελική με στοιχεία ροκ. Το κουαρτέτο είχε υπογράψει και κυκλοφόρησε δουλειές του στην 4AD της Βρετανίας. Μια πτυχή της μουσικής της μπάντας που τους καθιστά μοναδικούς είναι η χρήση δύο drummers.
Τέσσερα χρόνια από την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους 'Science & Sorcery' οι Wolf & Cub έχουν ένα νέο line up, ( τον Joel Byrne στην κιθάρα και τα φωνητικά και τον Joel Carey στα τύμπανα ) και έχουμε την τρίτη κυκλοφορία τους με τίτλο 'Heavy Weight' με τα singles 'Salao' και “I Need More” να δείχνουν ότι η μπάντα εξακολουθεί να είναι έμπειρη στο να γράφει ροκ μουσική που μπορείτε να χορέψετε. Αν και έγινε σε παραγωγή των ίδιων στα Linear Studios του Σίδνεϊ, πάρθηκε η απόφαση να συνεργαστούν και πάλι με τον Αυστραλο-Καναδό παραγωγό Burke Reid ( Oh Mercy, The Drones, Dan Kelly).
Το καλύτερο πράγμα για το 'Heavy Weight' είναι ότι είναι πραγματικά ένα συμπαγές άλμπουμ από την αρχή μέχρι το τέλος. Κυριαρχείται από βαριές μπασογραμμές και κοσμείται από κλασική ψυχεδέλεια με λεπτές ποπ στιγμές.Ένα είδος σκοτεινής fuzz, και old school ροκ με επιθετικότητα διακρίνεται επίσης.
Στο πρώτο άκουσμα, αμέσως θύμισε Kingswood και Tame Impala . Θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι οι Wolf Cub έχουν παίξει μαζί με τους Wolfmother, Queens of the Stone Age, Jet και The Futureheads .


Tracklist:

01. Can't Remember The Last Time
02. Salao
03. John Alone
04. Shut Me Out
05. Lizard Skin
06. Only In Your Mind
07. I Need More
08. See The Light
09. All Through The Night
10. What More Can I Say
11. Got A Feeling

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: