Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

The Kill Devil Hills - 'Past and Future Ghosts' (2013)


Οι Kill Devil Hills είναι ένα 6μελες συγκρότημα από τη Δυτική Αυστραλία που σχηματίστηκε το 2003.
Οι συγκλονιστικές live εμφανίσεις τους και οι δισκογραφικές τους δουλείες εδραίωσαν τη φήμη τους σε όλη τη χώρα και τους απέφεραν πολλές διακρίσεις και μουσικά βραβεία.
Έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμ, Heathen Songs (2005), The Drought (2007) Man, You Should Explode (2009) , όλα από την Frayed/Shock Records στην Αυστραλία και NZ, Bang! Records στην Ευρώπη. 
Δέκα χρόνια μετά την πρώτη τους κυκλοφορία στο Περθ το 2003, οι Kill Devil Hills κυκλοφόρησαν πριν ένα μήνα, το πρώτο τους live album, 'Past and Future Ghosts', που ηχογράφησαν μια γαλήνια νύχτα τον περασμένο Μάρτιο σε ένα παλιό γοτθικό άσυλο (τώρα κέντρο τεχνών) στο Fremantle, της Δυτικής Αυστραλίας.
Ο δίσκος αποτελείται από ζωντανές εκτελέσεις τραγουδιών από τα 3 στούντιο άλμπουμ της μπάντας, καθώς και 2 ακυκλοφόρητα κομμάτια, αποκαλύπτοντας το πλήρες εύρος και μέγεθος της μπάντας επί σκηνής.
Ήχος που παραπέμπει στον Nick Cave να τραγουδά συντροφιά με τον Leonard Cohen και τον Tom Waits και να κλείνουν το μάτι στους Beasts Of Bourbon στους Cruel Sea αλλά και στους Triffids και στους Madrugada.
Εκεί όπου τα " swamp " blues συναντούν το βρώμικο punk και τo rockabilly, και η country-rock την ακουστική folk, ζουν και αναπνέουν οι Kill Devil Hills.
Αυτόν τον καιρό εργάζονται σκληρά για το επόμενο στούντιο άλμπουμ τους που μάλλον θα κυκλοφορήσει του χρόνου.
Τον δίσκο μπορείτε να τον ακούσετε ολόκληρο εδώ:
https://soundcloud.com/showoffservices/sets/past-and-future-ghosts-by-the

Tracklist
1. Words From Robin To Batman
2. Gunslinger
3. The Drought
4. The Bends
5. I Wonder If She's Thinking Of Me
6. The Nets
7. Weight Of A Woman
8. Cool My Desire
9. Lucy-On-All-Fours



Words from Robin to Batman (Live) from The Kill Devil Hills on Vimeo.

Δεν υπάρχουν σχόλια: