Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Cheap Time - 'Exit Smiles' (2013)


Οι Cheap Time είναι το μουσικό σχήμα του Jeffrey Novak από το Nashville του Tennessee και δημιουργήθηκαν το 2006 με την Jemina Pearl στο μπάσο και το Nathan Vasquez στα drums (αμφότεροι μέλη των Be Your Own Pet). Με πολλές επιρροές από Runaways και πρώιμους Redd Kross, κυκλοφόρησαν ένα 7ιντσο στη Sweet Rot το 2007. Μετά, οι Pearl και Vasquez αποχώρησαν για να επικεντρωθούν στους Be Your Own Pet και ο ήχος των Cheap Time μεταλλάχτηκε με πολλά στοιχεία glam και power pop. Το 2008, κυκλοφόρησαν ακόμη ένα 7ιντσο στη Douche Master πριν το πρώτο τους άλμπουμ στην In the Red την άνοιξη του ίδιου έτους.

Το “Exit Smiles” έρχεται μετά το περσινό “Wallpaper Music” και είναι το τέταρτο τους άλμπουμ και πάλι από την In the Red. Ακούγεται λιγότερο φιλόδοξο από τις προηγούμενες δουλειές τους αλλά στο “Exit Smiles” φαίνεται να κατασταλάζουν στην ιδανική τους μουσική φόρμα με την αρμονική συνύπαρξη των glam rock riffs και των power pop μελωδιών με περίσσεια punk ενεργητικότητα. Οι κακές διαθέσεις του Novak δένουν απόλυτα με τη ρυθμική μπασογραμμή της Jessica McFarland και τα drums του Ryan Sweeney που διατηρούν τη δυναμική και το θόρυβο στα επίπεδα που πρέπει.

Το ομότιτλο και εναρκτήριο τραγούδι, με το Novak σε μια από τις πιο σπαρακτικές του ερμηνείες και τις κιθάρες να έχουν πάρει κυριολεκτικά φωτιά, διαδέχεται το πολύ πιο μελωδικό και μοναδικά λυρικό “Same Surprise”. Το “Kill The Light” περιγράφει μια μάλλον δυσάρεστη κατάσταση χωρίς ιδιαίτερη πρόθεση, το “Country And City” έχει τα drums του "Peggy Sue" των Buddy Holy και φωνητικά με αρκετή echo ενώ το “Slow Variety” έχει αρκετές synth πινελιές στον ήχο του. Μαζί με το "Spark in the Chain" είναι χαρακτηριστικά δείγματα των ηλεκτρονικών επιρροών των Cheap Time και της τάσης αναδρομής τους στο πρώιμο punk των 70s που δεν ήταν τόσο δυνατό ακόμη...

Tracklist:

01. Exit Smiles
02. Same Surprise
03. Kill The Light
04. Country And City
05. Slow Variety
06. Eight O' Five
07. Spark In The Chain
08. Modern taste

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: