Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Greta Mob - 'Let The Sunburnt Country Burn' (2013)


Οι Greta Mob (Rhyece O'Neill - Tim Korn - Luke Miller - Adam Kennedy - Shane Fhaey ) όπως μας λένε οι ίδιοι, σχεδιάστηκαν στην Wangaratta, επωάστηκαν στο Βερολίνο και σε μία αποθήκη στο Mudgee και γεννήθηκαν στις στάχτες του Sandringham Hotel στο Σίδνεϊ. Στη συνέχεια πέταξαν από τη φωλιά τους, για το φεστιβάλ Folk Rhythm & Life στην χώρα των ιθαγενών Yorta Yorta από όπου ξεκίνησε το όλο πράγμα.
Από την κυκλοφορία του ντεμπούτου single τους "The Petite Bourgeois Blues" το Μάιο, η μπάντα έχει γίνει ένα από τα πιο πολυσυζητημένα live συγκροτήματα της Αυστραλίας .
 Βασισμένοι στη φήμη τους για τα live και μόνο, οι Greta Mob έχουν κληθεί να παίξουν support για συγκροτήματα όπως Beasts of Bourbon, Swervedriver, The Ape, Hanni El Khatib και White Denim.
Το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Let The Sunburnt Country Burn" που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο, είναι ο θεμέλιος λίθος πάνω στον οποίο η σημερινή live μπάντα είναι χτισμένη και σε μόλις 12 μήνες που είναι μαζί.
Αυτό το άλμπουμ μυρίζει. Μυρίζει ντίζελ εμποτισμένο με σκόνη από τις μικρές πόλεις της χώρας. Μυρίζει μια καυτή μέρα, μυρίζει Αυστραλία.
Οι Greta Mob κατέληξαν σε ένα άλμπουμ που είναι η πεμπτουσία της Αυστραλίας. Κάθε κομμάτι σε οδηγεί σε έναν κόσμο γεμάτο ιστορίες και μηνύματα. 
Με bluesy, post punk, garage ήχο, με πολύ έξυπνη παραγωγή, υπάρχουν απόηχοι από λίγο metal στο παρασκήνιο, και μια μεγάλη ποικιλία μουσικών οργάνων, το ντεμπούτο άλμπουμ των Greta Mob ξεδιπλώνεται μπροστά στα αυτιά σας, σαν μια αυστραλιανή gothic road movie.
Οι Greta Mob μπορούν σύντομα να κάνουν παρέα τους Drones και τους Kill Devil Hills, δύο ανεξάρτητες μπάντες που συνεχώς προσπαθούν να κάνουν έξυπνη, υποβλητική αυστραλιανή ροκ μουσική .

Tracklist:

01 Yorta Yorta
02 The Petite Bourgeois Blues
03 Gypsy Town
04 Radio Queen
05 The Building Is Talking
06 The Little Champ
07 Escape to Hometime Blues
08 Swansong for a Broken Junkie

Links:

Δεν υπάρχουν σχόλια: