Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Coves - 'Soft Friday' (2014)


Οι Coves ένα ντουέτο (αγόρι / κορίτσι) από το Leamington Spa, σχηματίστηκαν το 2011 , με ένα εκλεκτικό μίγμα από ψυχεδέλεια της δεκαετίας του '60, garage, dreampop και shoegazing. Οι Coves ήταν, μαζί με Temples ένα από τα πιο ελπιδοφόρα νέα συγκροτήματα του 2014. Μόλις κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Soft Friday”. 
Στο " Honeybee " έχουμε αναφορές στην '60s psych - pop , κατ 'ευθείαν από τους The Velvet Underground . Το ντεμπούτο single " Beatings " έχει ένα δυνατό άνοιγμα και τελειώνει με το shoegazing outro του .
 Στις προαναφερθείσες επιρροές υπάρχει επίσης και ένα ψήγμα του « Madchester » σε τραγούδια όπως το "Last Desire " και " Let The Sun Go" , ενώ το πρόσφατο single, " Cast A Shadow ", είναι ειδικά για την indie σκηνή των bar / club .
Υπάρχουν επίσης αναφορές και στους Jesus and Mary Chain - τουλάχιστον με τον τρόπο που χρησιμοποιεί το fuzz.
Πέρα από αυτές τις επιρροές, είναι ένα άλμπουμ που είναι ατμοσφαιρικό, διακριτικό και πολύ ευχάριστο. Είναι ένα ντεμπούτο εξαιρετικό.
 Με το Soft Friday, οι Coves είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στην psych revival σκηνή και με την ποιότητα, όπως αυτή, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι η ανάσταση του psych θα συνεχίζεται.

Tracklist:

1. Fall Out Of Love
2. Honeybee
3. Beatings
4. Last Desire
5. Let The Sun Go
6. No Ladder
7. Cast A Shadow
8. Fool For Your Face
9. Bad Kick To The Heart
10. Wake Up


Δεν υπάρχουν σχόλια: