Σάββατο 24 Μαΐου 2014

The Infinite Three - 'Songs of the Breather' (2014)


Οι The Infinite Three είναι ένα τρίο με έδρα το Λονδίνο, που αποτελείται από τους Daniel Knowler ( φωνή, κιθάρα και sampler ), Sam McLaughlin ( μπάσο κιθάρα) και Paul Middleton ( Drums ).
Μετά από ένα καλοκαίρι με χαοτικές ζωντανές εμφανίσεις το 2013, επιστρέφουν με το δεύτερο album τους, Songs Of The Breather: Εννέα δυνατά ψυχεδελικά drone-rock κομμάτια με νύξεις από noise-rock, dub effects, και metal.
Ξεχωρίζουν από το άλμπουμ, το πρώτο τραγούδι Mother Iron, το οποίο με τα επαναλαμβανόμενα κιθαριστικά riffs νομίζω ότι ακούγεται λίγο σαν ένα πρώιμο κομμάτι από τους The Killers .
 Το Bone Star, που κυκλοφόρησε πέρυσι σαν single, αρχίζει να φέρνει το άλμπουμ σε μια πολύ πιο ψυχεδελικό δυστοπική αίσθηση.
Το ισχυρότερο και πιο εμπορικό (όσον αφορά τον ήχο) τραγούδι, το Sharpy ακούγεται σαν ένα μείγμα από Hard - Fi και The Black Keys.
Με δύο λόγια το άλμπουμ είναι δυνατό και έντονο.
 Συνολικά, νομίζω ότι αυτό το άλμπουμ είναι πολύ διαφορετικό, με τα περισσότερα τραγούδια να ακούγονται εντελώς διαφορετικά, το καθένα από το προηγούμενο, καθώς και από το επόμενο.

Tracklist:
1.Mother Iron
2.Bone Star
3.His Body
4.Sharpy
5.Light (Vertigo #2)
6.The Tongue
7.New Skin Breathers
8.Febrile (The Eggs)
9.False Locust / Locust Police



Δεν υπάρχουν σχόλια: